Spordivaria
1. august 2013, 16:27

Kaitseväelane Peeter Olesk tuli Euroopa meistriks!

Staabi- ja sidepataljoni spordirühmas teeniv reamees Peeter Olesk tuli täna 25 meetri standardpüstoli laskmises Euroopa juunioride meistriks, Eesti meeskond sai aga hõbeda.

Reamees Olesk võitis Horvaatias peetavatel võistlustel kuldmedali tulemusega 569 punkti, mis on ühtlasi nii Oleski isiklik kui Eesti rekord. Varasem Eesti rekord (568) standardpüstoli laskmises kuulus samuti talle, teatas kaitseväe teavitusosakond.

Oleski sõnul oli ta kindel, et sellise punktisummaga on kõrge koht kindlustatud. "Olime võiduks valmis, kõik märgid viitasid võimalikule edule," ütles reamees ta ja lisas, et tulemus oleks võinud olla isegi veidikene parem. "Olen õnnelik uue isikliku ja Eesti rekordi üle, kuid tunnen, et oleksin suutnud teha veelgi parema tulemuse."

25 meetri standardpüstoli laskmisel on sportlasel kasutada 60 lasku. Lastakse kolm korda neli seeriat, igas seerias viis lasku. Laskjal tuleb viiesed laskeseeriad sooritada kolme erineva ajaperioodi (150, 20 ja 10 sekundit) jooksul.

Meeskondlikus arvestuses tuli Eesti juunioride laskemeeskond 25 meetri standardpüstoli laskmises hõbemedalile. Lisaks reamees Oleskile kuulusid meeskonda Mihkel Kasemets ning staabi- ja sidepataljoni ajateenija Allar Mürk.

Horvaatias peetavad Euroopa meistrivõistlused laskmises on olnud nii Eestile kui kaitseväele edukad: 29. juulil saavutas reamees Olesk olümpia kiirlaskmise meistrivõistlustel juunioride arvestuses kolmanda koha, kaitseväe kapral Anžela Voronova tuli eile Euroopa meistriks 300 meetri standardharjutuse 3x20 võistlustel.

Eesti naiskond koosseisus kapral Anžela Voronova kaitseväe spordirühmast ning kaitseliitlased Ljudmila Kortšagina ja Jelena Potaševa, saavutas Euroopa meistrivõistlustel laskmises 300 meetri püssist pronksmedali.