Inimesed, kui teil haridust pole, kirjaoskust pole, teadmisi pole, haritust samuti mitte, silmanägemisest ja mõtlemisvõimest rääkimata, MIKS tulete te oma madallaupsust internetti eksponeerima? Kui mina oleksin düsgraafik, häbeneksin ma oma silmad peast välja, aga nii kõik peabki olema, et "sitta sellest, et ma kirjutada ei oska, mõtlemisvõime puudub ja üldse olen ilgelt lahe tegelane, ikka kommenteerin ja pudrutan ilma selge mõtteta teksti" Jube, kole, kohutav, õudne lugemine...
"Kas teil häbi ei ole või? Inimestel pole raha et leiba / saia osta ja teie räägite siin delikatess-süldist." Imelik et selliseid kommentaare siin ei leidu. Ahjaa, see pole igatahes mittemingi sült- mingi odav käntsakas pigem.
Kui esimene vesi läheb keema, valada kõik välja. Pesta uuesti pott puhtakas, pesta liha, seajalad, panna uuesti keema, lisada sibul, porgand,terapipar, vürts,sool. Keeta aeglasel tulel kuni liga on valmis ja seajalad ka.Tõsta liha välja( seajalad ka) , kurnata leemläbi ja panna uuesti keema. Vahepeal tükeldada liha, pekised seajalad lasta läbi hakklihamasina ja siis valada kõik potti. Kui on keenud ja vaht eemaldatud, tõsta sült kaussidesse jalasta laual jahtuda. Jahtunud sült panna külkappi.
miks kohe peab sõimama maitse ja oskuste üle ei vaielda aga eestis jõulu sülti alati pandi 2kuni3sorti liha ja tarretis peab olema kindlasti läbipaistev ,tüümjanid kes armastab vöib kasutada ahju kartulil süldi kõrvale ja küüslauku ei soovita panna kui te just üksinda ei söö või teie sõbrad on hojatadud aga oleks teil süldi nimi- gurmee liha taretis keegi poleks halvasti öölnud sest sült on sült
liha on selles retseptis õige, aga sisse läheb ainult pipar, sool, sibul (soovitatv koos viimase koore kihiga ja tervelt, enne jahtuma panemist võetakse sibul välja), kes tahab ka küüslauk. Kõik muu võib ju olla, aga... mulle ei maitseks selline sült, see on inglaste oma.
Halli värvi kaotamiseks lisage keedu ajal üks keskmine kooritud punapeet. Ärge ehmuge,kui alguses keeduleem värvub punaseks,see kõik hiljem kaob! See meil vanavanaema aegne nipp. Proovige!
Sibul, pipar, loorber- muud pole vaja. Sibul tervena ja koorega, annab tumedama varjundi leemele. Soola keetmise ajal ei panda, keeb leeme halliks. Lisatakse puljongile kui liha välja võetud ja üsna tublisti, sest kallerdumine tõmbab magedamaks. Küüslaugu lisamine on maitseasi.
kõigest tean ja teen ...aga! miks peab sült olema külmikus? olen selle süldiga sõber ja tuleb vaid jahutada! kui muud pole siis nagu kommu ajal pane aknalauale kui aken veits lahti ja vähe jahedam ilm! külmikut vajab vaid ..mis se oli..zelatiin! õige on isegi poesiga kallerdub küllalt hästi! kui soovite head sülti siis ma ei topiks sinna midagi peale soola ja pipra! hõrgutisi tehakse restodes :)
KOMMENTAARID (20)