Viimasel hetkel selgus, et Sotši olümpiale sõidab ka suusahüppaja Siim-Tanel Sammelselg.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Sotši 2014
23. jaanuar 2014, 14:54

Eesti kahevõistlejad kaotasid olümpiakoha, suusahüppajad said koha juurde (2)

Eesti Olümpiakomitee (EOK) täitevkomitee kinnitas täna Sotši talimängudele sõitva delegatsiooni koosseisu 23 sportlast. Võrreldes eeldatuga on üks suur muudatus – lisandus suusahüppaja Siim-Tanel Sammelselg, välja langes kahevõistleja Kail Piho.

Miks kahevõistlejad loodetud nelja olümpiakoha asemel ikkagi kolm pälvisid? EOK spordidirektor ja Sotši delegatsiooni juht Martti Raju: "Kui Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) 20. jaanuaril kahevõistleja olümpianimekirja lukku pani, oli Eestil neli kohta.

Paraku ei arvestanud FIS, et Venemaal kui korraldajariigil on õigus soovi korral võistkond välja panna. Venemaa seda soovis, mistõttu võeti kolmelt riigilt (USA, Šveits, Eesti) üks koht ära ja anti need Venemaale (spordiala võistlejate koguarv on ROKi poolt ettekirjutatud ja seda suurendada ei tohi – toim)."

Otsuse, et kahevõistlejatest sõidavad olümpiale Karl-August Tiirmaa, Han Hendrik Piho ja Kristjan Ilves ning koju jääb just Kail Piho, langetas EOK täitevkomitee Eesti Suusaliidu soovitusel.

Suusahüpetes tuli Eestile üks koht juurde tänu ümberjagamisele – pingereas eespool olnute loobumise tõttu pääseb olümpiale 19aastane Sammelselg. Kas murdmaasuusatamises lisandub kohti praegusele viiele, selgub hiljemalt reedel. "Homme õhtuks peab reeglite järgi kõik lukus olema," sõnas Raju.

EESTI OLÜMPIAKOONDIS

Laskesuusatajad: Kadri Lehtla, Darja Jurlova, Grete Gaim, Johanna Talihärm, Indrek Tobreluts, Kauri Kõiv, Roland Lessing, Daniil Steptšenko ja Kalev Ermits. Murdmaasuusatajad: Triin Ojaste, Aivar Rehemaa, Peeter Kümmel, Karel Tammjärv ja Algo Kärp.

Kahevõistlejad: Kristjan Ilves, Han Hendrik Piho ja Karl-August Tiirmaa. Suusahüppajad: Kaarel Nurmsalu ja Siim-Tanel Sammelselg. Mäesuusatajad: Triin Tobi ja Warren Cummings Smith. Iluuisutajad: Jelena Glebova ja Viktor Romanenkov.