Kaisa Pajusalu Sydney MK-etapil. Foto: Mirko Känd
Sõudmine
28. märts 2014, 11:15

GALERII: Eelsõidus alt läinud Kaisa Pajusalu peab homme „viilimist“ vältima

Sõudja Kaisa Pajusalu jäi Sydney MK-etapi eelsõidus tehnikaga jänni. Õhtulehe palvel selgitas ta detailselt lahti, milles seekord viga peitus.

"Kui tekkis esimene kerge väsimus, siis püüdsin selle arvelt tööd lühendada ja nö „viilima“ hakata,“ analüüsis naiste ühepaadil päeva seitsmendat aega näidanud Pajusalu, kes loodab siiski laupäevase vahesõidu kaudu A-finaali ehk esikuuikusse murda. 

Kui sõidu eel ihkas 25-aastane eestlanna kahekilomeetrisel distantsil austraallannast valitsevale maailmameistrile Kim Crow’le kaotada 15-20 sekundit, siis MK-etapi avapäeval luges stopper soovitud sihile armutult sekundeid peale.

Crow lõpuajaks mõõdeti 7.34,87, esimese veerandi järel tehniliselt lagunenud Pajusalu leppis 8.03,24ga. Nende vahele mahtusid hiinlannad Jingli Duan (7.39,54) ja Yan Jiang (7.41,94). Treener Matti Killingu hoolealune näitas päeva seitsmendat aega, kokku startis Austraalias kaheksa naist.

Kaisa Pajusalu, hooaja esimese MK-etapi eelsõit on tehtud – oma sõidus neljas koht ja kaotus võitjale oli suurem, kui ootasid. Kuidas võistlust kommenteerid?

Kuna meil oli teada, et otse edasi finaali saab vaid esimene ja et eelmise aasta maailmameister on minu sõidus, läksime rohkem hea lahtisõidu peale. Aga sellegipoolest ei olnud sõit selline, nagu oleksin oodanud. Viimaste päevade üldine enesetunne ja vorm andis lootust paremaks. Ise ootasin, et sõit tuleb minu jaoks kergem ja lihtsam. Võib-olla kõige rohkem kahju on sellest, et peale esimest 500 meetrit lagunesin tehniliselt ära. Ise tunnen, et paremaks on läinud just tehniline külg, aga ei pidanud veel vastu seda nii pikalt.

Palun täpsusta, millised need tehnilised vead on, millele viitasid. 

Mul kipub tõmbelõpp jääma nõrgaks, ei kannata tõmbelõpu pikkust ära, selle arvelt tõukamine ei jää piisavalt tugevaks. See kipub ära kaduma, kui tekib esimene väsimus. Tekkiski esimene kerge väsimus, selle arvelt püüdsin tööd lühendada ja nö „viilima“ hakata. Ja ei kannatanud tõmbelõpu pikkust ära, homme pean kindlasti ära kannatama. Kui see osa vastu peab, on kõik võimalik.

Milliseks hindad enda võimalusi homme siiski pühapäevasesse A-finaali jõuda?

Saab näha. See ei olnud minu maksimum, mida tegin. Loodan, et see oli mulle hea lahtisõit. Hea lahtisõit oligi just puudu. Ehk see viib mind paremasse konditsiooni homseks ja kindlasti ma midagi seal kergelt ära ei anna. Ikkagi arvan, et minu võimuses on A-finaali jõuda. Kui homseks vead ära likvideerin, siis on see võimalik.

Eelmisel aastal kimbutasid sind mitmed tervisehädad. Kas täna oli selle koha pealt kõik korras?

Tervise üle ei saa ma kurta, selle arvele ei saa midagi kirjutada. Üldiselt tunnen ma end praegu hästi.