Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja, Kaur Kuslap. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
Sõudmine
14. aprill 2014, 16:51

Neljapaat Horvaatias võidukas, Raja ja Taimsoo parimad ka kahepaadil (1)

Horvaatia lahtistel meistrivõistlustel osalenud Eesti sõudjad näitasid hüva vomi, kui esikohad nopiti nii nelja- kui kahepaadil.

Tõsi, neljapaatide võistlusel tuli lisaks Eesti nelikule (Allar Raja, Kaspar Taimsoo, Kaur Kuslap ja Sten-Erik Anderson) veele vaid Sloveenia, kuid meie meeste edu oli kindel, finišis edestati sloveene kaheksa sekundiga.

Paarisaeruliste kahepaatide võistlustel tegi see-eest kaasa 21 paatkonda, võidu võtsid Raja ja Taimsoo, teise koha saanud horvaate edestati peaaegu kolme sekundiga. Kuslap ja Andreson lõpetasid neljandana, poodiumikoht jäi 1,7 sekundi kaugusele.

"Kuna neljapaate oli stardis vaid kaks, siis konkurents eriti tihe ei olnud, mistõttu on keeruline ka neljapaadi vormi hinnata. Samas oli kaheste sõidust näha, et kõik meeskonnaliikmed on heas hoos, ka Kaur ja Sten-Erik tegid väga tugeva sõidu,“ kommenteeris Allar Raja pärast võistlust.

Kahepaadi võidust rääkides märkis Raja, et vastutuul muutis sõidu ajaliselt pikemaks ja kurnavamaks: "Kuigi distantsi esimesel poolel saime kaks paadipikkust edu, siis vastaste rünnakute tõttu võitluses poodiumikohtade pärast hingetõmbe pausi ei jäänud. Esikoha tõigi efektiivne reageerimine vastaste rünnakule ning hea sõidurütmi hoidmine.“ Raja lisas, et tulemuse näol on tegemist Eesti esimese kuldmedaliga Horvaatia lahtistelt meistrivõistlustelt meeste paarisaerulistel kahepaatidel.

Vaatamata neljandale kohale jäi rahule ka Kaur Kuslap: "Võidutahe oli väga suur, kuid vaim ei olnud veel maksimaalseks soorituseks piisavalt terav. Siiski, vaatamata mõningasele tehnilisele rabedusele, ei ole me Horvaatia lahtistel varem nii heas hoos olnud, mistõttu võib tulemusega rahule jääda.“