HÕBE: Paarisaeruline neljapaat sai medalimaitse suhu! Foto: Fred Killing
Sõudmine
14. juuli 2014, 10:30

Vanade liistude juurde naasnud neljapaadile Šveitsist teine koht (1)

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo näitas nädalavahetusel Šveitsis Luzerni MK-etapil head minekut ja teenis eile A-finaalis Suurbritannia paatkonna järel teise koha.

Meie mehed alustasid finaalsõitu kontrollivalt, kerkisid poole maa läbimise järel esikohale ja püsisid seal ka 500 meetrit hiljem, ent siis alustas Suurbritannia lõpuspurti, millele eestlastel seekord vasturohtu polnud.

"Teadsime, et Suurbritannia võib olla väga kõva lõpuga. Üritasime vahet hoida või juurde panna, et mitte neid eest ära lubada, aga kahjuks oli nendel seda rammu täna natukene rohkem," sõnas Kaspar Taimsoo pärast finaali.

"Pigem peaksime meeskonnale kiitust avaldama väga korraliku distantsitöö eest," lisas ta. "Päris pikalt olime ees ja panime kogu aeg juurde, kui vastased midagi hakkasid toimetama – ses osas oli väga vägev sõit. Meeskondlik töö oli täna suurepärane."

Algselt Luzerni MK-etapp hooaja eel paika pandud paatkonna võistluskalendrisse ei kuulunudki otsus startida sündis alles pärast juuni lõpus Leedus toimunud mõõduvõttu. Allar Raja sõnul otsustati Luzernis sõita, kuna on näha, et võistlusstardid mõjuvad meeskonnale positiivselt.

"Võistlusolukorrad toovad esile meeste miinused ja plussid, annavad pildi sellest, mida ja kus parandada, et võistlustel edukam olla," lausus Raja MK-etapi eel.

"Iga võistlusega õpib paatkond üksteist rohkem tundma, keha õpib pingutama ja oma jõudusid jagama ja teab oma reservi, et võimalikult palju tiitlivõistlustel kasu lõigata."

Kui kahel eelmisel võistlusel sõudis neljapaat segipööratud järjekorras, siis Luzerni MK-etapil võttis Taimsoo taas Kaur Kuslapilt eessõudja koha üle. "Mulle meeldis väga, kui Kaur oli ees. Nautisin seda, " ütles Taimsoo. "See oli väga õige lüke. Tundub, et väike vahepala, kus kõik olid mugavustsoonist väljas, andis meile uut hingamist juurde."

Taimsoo hinnangul liigub paatkond pisut enam kui kuu enne hooaja tippsündmust ehk 24.-31. augustil Amsterdamis toimuvat MMi õiges suunas. "Vajalikud korrektuurid treeningutel pärast EMi ja teist MK-etappi on ennast õigustanud. Arvan, et praegu on selle paatkonna kõige parem vorm. Peame veel üles leidma väikese jõupuraka viimaseks 500 meetriks, aga üleöö tugevaks ei saa. Pigem oleme tehniliselt end leidnud ja töötame praegu väga hästi kokku."

Järgneva kuue nädala jooksul pendeldab neljapaat peamiselt Pärnu ja Viljandi vahet. Kavas on üks-kaks treeninglaagrit ja mõned Eestimaa vetel toimuvad võistlused. Välisvõistlusi Taimsoo sõnul enne MMi plaanis pole.