Ott Tänak. Foto: Andre Lavadinho@tWorld
Auto-Moto uudised
1. august 2014, 21:34

SOOME RALLI: teise päeva lõpuks Kruuda teine, Tänak viies! (3)

Soome MM-ralli teise päeva esimesed viis esimest kiiruskatset võitis Ott Tänak, aga kuuendal katsel purunes mehe Fordil rehv ja selle vahetamine võttis kaks minutit. Edasi jätkas mees aga samas tempos võttes ka 11., 12. ja 13. kiiruskatsel klassivõidu.

Päeva kuuendal, kogu ralli 10. katsel käis korraks teelt väljas ka Karl Kruuda ja tema masinast hakkas õli tilkuma. "Ma võtaks selle nii kokku: "Perkele!"" ütles eestlane ralliraadiole põhjustades taustal suurema naerupahvaka.

12. kiiruskatse võib parafraseerides kokku võtta legendaarse väljendiga "põhjarindel muutuseta", sest Tänak oli taas kiireim, Ketomaa teine ning Kruuda kolmas.

Kuraditosin kellegile suurtest nimedest ebaõnne ei valmista ning nõnda võib päevale joone alla tõmmata: WRC2 arvestuses on liider Jari Ketomaa, kellele Kruuda jääb alla punkti pealt 20 sekundiga. Ohtralt aega kaotanud Tänak hoiab 4.40,7 kaotusega

Kõige teravamas tipus juhib rallit Jari-Matti Latvala. Soomlase meeskonnakaaslane ning valitsev maailmameister Sebastien Ogier kaotas ohtralt aega vastastele tee puhastamisega ning pidi endast mööda laskma Kris Meeke'i. Teine ja kolmas koht kaotavad koduradadel kihutavale Latvalale vastavalt 18,3 ja 21,3 sekundit.