Jüri JaansonFoto: ARNO SAAR
Sõudmine
3. august 2014, 16:56

Sõudmislegend Jüri Jaanson teenis Eesti meistrivõistlustel hõbemedali! (6)

Pärnus jõudsid lõpule tänavused sõudmise Eesti meistrivõistlused. Tänase päeva tulemustest väärib ehk kõige enam märkimist see, et SK Pärnu kaheksapaadi koosseisus teenis hõbemedali ka meie sõudmise elav legend, sügisel oma 49ndat sünnipäeva tähistav Jüri Jaanson.

Kaheksapaatide meistrikullad riputatakse aga kaela Pärnu Kalevi ja Viljandi SK ühismeeskonnale, kuhu kuulusid Karl Koppel, Martin Laius, Geir Suursild, Joosep Laos, Kaur Kuslap, Sten-Erik Anderson, Allar Raja, Kaspar Taimsoo ja roolimees Siim Schvede.

Hõbedases SK Pärnu meeskonnas sõudsid lisaks Jaansonile Elar Jaakson, Andreas Lünekund, Markus Ritson, Andrus Sabiin, Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson, Arnold Sanglepp ja roolimees Anton Treškov. Pärnu - Viljandi ühendtiimi edu oli veenev, finišiliinil jäi paate lahutama 8 sekundit.

Palju põnevust tõotanud meeste paarisaeruliste kahepaatide finaal paraku põnevaks ei kujunenud: Andrei Jämsä ja Tõnu Endrekson edestasid lõpuks Kaspar Taimsood ja Allar Raja peaaegu 13 sekundiga. Pronksmedalid riputati kaela Geir Suursillale ja Joosep Laosele, kes kaotasid Taimsoole ja Rajale omakorda viie sekundiga.

Allar Raja nentis, et mingit "hoidmist" kaheksapaatide võistluseks ei toimunud, lihtsalt värskusest jäi vajaka: "Tahtsime saada paati nii libisema, et võtame kulla ära, aga täna hõbemedal. Minu jaoks on see nädal olnud väga tugev treeningnädal ja tänaseks olin väsinud. Kui jalg on ikka tühi, siis ei ole ka võimalik sõita kahte kilomeetrit väga võimsalt," räägib Raja.

Nädalavahetuse võttis Raja kokku aga järgmiselt: "Eile oli minu jaoks väga hea päev ja olin väga entusiastlik ka tänaste sõitude suhtes, kuid täna hommikul ärgates oli selge, et väsimus on sees."

Naiste konkurentsis täiendas oma medalikollektsiooni Kaisa Pajusalu, kes lisas eilsele ühele kullale täna kaks tükki veel: esimene tuli ühepaadil ning teine koos Helen Tinkuse, Andra-Laura Meeksa ja Koidu Killingiga paarisaerulisel neljapaadil.