ÜHES TAKTIS: Kuidas Kaspar Taimsoo ees, nõnda Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap järgi. Foto: Laura Oks
Sõudmine
22. august 2014, 09:00

Neljapaat sõidab MMi medalijahile enesekindlalt

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo lendas täna varahommikul Amsterdami, kus pühapäeval algab sõudmise MM.

Meie paatkond sõidab Taimsoo sõnul hooaja tähtsaimale mõõduvõtule hea hoo ja enesetundega. Ettevalmistus on sujunud hästi ja vähemaga kui medal mehed ei rahuldu.

"Paatkond on praegu väga kiire," ütles eessõudjana paadi sõuderütmi dikteeriv Taimsoo. "Tippkiirused on päris head. Samas ka tehniline töö on minu meelest olnud viis pluss. See on ainult vägev! Olen ise tegelikult päris põnevil ja ootan esimesi sõite."

Pärast augusti alul Pärnus toimunud Eesti meistrivõistlusi treenis neljapaat Matti Killingu juhendamisel mõnda aega suvepealinnas, kust siirduti pea kaheks nädalas Viljandisse laagrisse.

"Viljandis treenisime tavapärase plaani - kaks trenni päevas, laupäeval üks ja pühapäev vaba – järgi," tutvustas Taimsoo möödunud nädalate kava. "Treeningud olid natuke lühemad ja intensiivsemad nagu ikka enne suurvõistlusi. Võtsime koormuse maha ja lihvisime teravust ning tehnilist tööd. Elasime tublit sportlase elu, väga millegi muuga ei tegelenud."

Muidu hästi sujunud ettevalmistuse ainuke tagasilöök tekkis teisipäeval, kui ilmataat korraldas Viljandis sellise raju, mis ei lasknud sõudjaid järveveele. "Isegi Matti Killing ütles, et tõepoolest on väga kehv ilm ja ei saa veele. Muidu ta ikka tahab meid iga ilmaga veele saata," muigas Taimsoo. "Vahetult enne MMi tahaks ikka iga päev korra veel ära käia, et veetunnetus püsiks."

Samuti on oluline võistlustunnetus. Viimati võtsid meie mehed konkurentidega mõõtu juuli keskpaigas Luzerni MK-etapil, kust naasti tubli teise kohaga. "Hetkel ei näe põhjuseid, miks meie vorm peaks olema kehvem kui Luzernis," lausus Taimsoo.

"Aga alati peab arvestama, et sellest on möödas päris palju aega. Kui võistled iga paari nädala tagant, siis oskad enam-vähem konkurentide vormi hinnata. Nüüd on palju aega möödas ja täpselt ei teagi, kes kuidas liigub."

Esimese aimu rivaalidest saab pühapäeval kell 17.30 algavates eelsõitudes. Kokku haaravad aerud pihku 21 neljapaati. "Konkurendid on kõvad! Ikkagi MM, tuleb kõik trumbid välja laduda, enam pole midagi tagasi hoida," kuulutas Taimsoo.