Eesti neljapaat MMilFoto: Fred Killing
Sõudmine
24. august 2014, 19:22

Neljapaat liugles MMil rahulikult poolfinaali (1)

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap võitis täna Amsterdamis alanud sõudmise MMil Uus-Meremaa ees oma eelsõidu ajaga 05.39,900 ning edenes probleemideta poolfinaali.

Okeaania meestega käis küll tihe andmine lõpumeetriteni – meie paadi edu finišis oli vaid 0,23 sekundit -, ent otse poolfinaali pääsesid iga eelsõidu kaks paremat. „Lõpus Uus-Meremaa pani päris kõvasti juurde, näitas hambaid, aga suutsime ees püsida," sõnas Taimsoo tunnike pärast finišit.

„Tahtsime muidugi sõitu võita. Teame, et meil on teinekord esimesed sõidud kinnised olnud. Meil on alati lahtisõitu vaja. Saime päris hea tulemuse täna, kõik klappis päris hästi," lisas ta.

Särtsaka alguse teinud Šveits püsis konkurentsis pisut üle poole distantsi, lõpuks jäid nad kolmandana Matti Killingu hoolealustest enam kui kuue sekundi kaugusele.

„Vaatasin, et kiirus on ilmselgelt liiga kiire, et sellega nad lõpuni ei tõmba," lausus Taimsoo konkurentide kiire alguse kohta. „Suutsime oma sõidurütmi hoida ja teha oma tempot. Arvasin, et saame nad poole peal kätte ja nii ka läks."

Täna Amsterdami sõudekanalil valitsenud ilmaolud olid meie paadi eessõudja hinnangul pisut rasked. „Tugev allatuul, laine kiskus lõpu poole päris kõrgeks, pidime väga tähelepanulikud olema, aga probleeme ei tekkinud. Üldjoontes täitsa viis pluss sõit!" ütles Taimsoo rahulolevalt.

Kõikide eelsõitude peale sai Eesti paat Ukraina (05.38,460), Hiina (05.39,680) ja Saksamaa (05.39,340) järel kirja neljanda aja. „Pilt on päris ühtlane. Meil oli mõõdukalt raske sõit, väike varu jäi ka sisse, päris kotti ei pidanud end tõmbama. See on väga hea märk," sõnas Taimsoo.

„Kamp on koos ja see on minu hinnangul hea indikaator. Keegi ei tundu väga ulme olevat praegu," lisas ta konkurentide kohta.

Poolfinaalidele antakse stardipauk alles neljapäeval kell 11.26. Homme on meie sõudjatel kavas taastav(ad) treening(ud). „Teisipäev-kolmapäev tuleb teha ka väikesed lõigud (250-500 m) sisse, muidu lihas muutub liiga uimaseks, peab erksust hoidma lihases," lõpetas Taimsoo.