SÕ•UDJAD TLN: MATTI KILLING :PÄ„RNU, EESTI, 31JUL14 Eesti neljapaadi sõudjate peatreener Matti Killing lo/Foto LAURA OKS/ÕHTULEHTFoto: LAURA OKS
Sõudmine
28. august 2014, 18:11

Neljapaadi treener: näod olid rõõmsad, midagi jäi ehk finaali kah!

Täna sõudmise MMil finaali murdnud Eesti paarisaerulise neljapaadi treener Matti Killing sõnas vahetult pärast poolfinaali rahulolevalt, et päevaülesanne on täidetud.

„Sõit oli raske. Mida ka sõit iseenesest näitas, meie poolfinaal oli tunduvalt tugevam," lausus Killing. "Eks põhiline oli ikkagi finaalikoht saada. Oli võib-olla võimalus rabeleda kõrgemale, aga eks mehed tundsid ise, et koht on kindlalt käes. Näod olid suhteliselt rõõmsad, midagi jäi finaali ka ehk."

Ta lisas: "Tänane ülesanne oli vähemalt kolmas olla ja sellega saime hakkama. Ega kolmas koht ka kergelt ei tulnud, eks Venemaa üritas ennast kehtestada. Paljud arvasid, et Venemaa on üks pretendente, aga seekord sedapidi."

Meie paatkond pääses finaali Suurbritannia, Saksamaa ja Ukraina järel neljanda ajaga. Tahapoole jäid Hiina ja Šveits. Samas Killingi sõnul ei maksa tänastele aegadele suurt tähelepanu pöörata.

„Kõigil antkse finaalis ühe joone pealt start, kõik algab nullist. Arvan, et sõidud on ka näidanud, et siin võib igasugu üllatusi tulla," ütles meie meeste treener laupäeavse finaali kohta.

Homme on sõudjatel kavas taastavad treeningud. "Ega siin enam midagi lisada ei ole, tuleb teha massaažid, puhata ja muidugi seda teravust ka hoida. Mingeid hirmsaid saladusi siin ei ole. See töö on talvel ära tehtud, mis finaali viis. Nüüd siis oleneb, mis on lõppkoht.”