Andres Sõber.Foto: Mari Luud
Korvpall
4. september 2014, 08:00

Tarvas otsib veel mängujuhti (10)

Rakvere Tarva korvpallimeeskond pidas teisipäeva õhtul hooaja esimese sõprusmängu, kui kaotas Eesti tuuri alustanud ameeriklaste võistkonnale Oklahoma Impact 71:75.

Tarva peatreeneri Andres Sõbra sõnul on meeskond enam-vähem koos, juurde soovib ta hankida veel üht tasemel mängujuhti. Esialgu on satsis neli lätlast, kellest kaks kerkisid jänkide vastu ka suuremateks korviküttideks. Peaaegu kõik visked tabanud keskmängija Kaspars Cipruss oli 27 punkti ja 12 lauapalliga üleplatsimees, noor ääremängija

Roberts Stumbris lisas 16 silma. Vanadest tuttavatest on meeskonnas Juris Umbraško ja Maris Laksa, kellest viimane tabas esimeses kontrollmängus 13 viskest kõigest ühe.

"Kõigi nende lätlastega on lepingud ära tehtud," lausus Sõber. Viimasena lisandus Stumbris, kes teenis eelmisel hooajal leiba kodumaal Jūrmalas, aga kuulus ka mullu suvel Tallinnas peetud U20 EMil hõbemedali võitnud lõunanaabrite koondisse. Seal ta esimest viiulit ei mänginud (keskmiselt 3,6 p mängus), klubihooajal oli 196 cm pikkuse mehe keskmine punktisaak aga 8,5.

Puuduva mängujuhi kohta märkis Sõber, et midagi konkreetset tal veel öelda pole, kuid mees võiks olla vähemalt eelmisel hooajal Tarvasse kuulunud leedulase Giedrius Gustase tasemel. "Gustas helistas nädal tagasi mulle, aga on siiski läinud Alytusse. Pakkusin talle senisest väiksemat palka," tõdes pealik.

"Mul on väga hea meel, et saime Martin Jurtomi. Tahan teda pushida, võimed on mehel olemas," lisas Sõber. Jurtom, nagu ka Tarva mängujuht

Sander Saare, kuulus mullu Eesti U20 koondisse, talvel pääses ta mitmeks kuuks Itaalia meistriliiga klubisse Brindisi Enel. Uut lepingupakkumist sealt siiski ei tulnud. Üleeile viskas Jurtom Oklahoma vastu 9, Saare 5 punkti.