AUDIS: Bengalsi kaitsjad, sealhulgas Margus Hunt (99) ajavad vastase platsi piiridest välja.Foto: AFP / Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
9. september 2014, 10:00

Margus Hunt ja Bengals said avamängus kirja potentsiaalselt üliolulise võidu

Cincinnati Bengalsi hooaeg Ameerika jalgpalli profiliigas NFL algas raske võiduga, kui suur algedu vahetati hetkelise kaotusseisu vastu. Siiski jäädi lõpuks võõrsil Baltimore Ravensi vastu peale 23:16.

NFLi 32 klubi on jagatud kaheks konverentsiks, mis omakorda jaotuvad mõlemad neljaks divisjoniks. Bengalsi kaaslasteks AFC põhjaringkonnas on Pittsburgh Steelers, Cleveland Browns ja Ravens, kellega kohtutakse aasta jooksul nii kodus kui võõrsil. Kui põhihooaja 16 mängu on peetud, tagab vaid divisjoni esimene meeskond endale koha play-off’is, teine peab lootma, et ta on hooaja peale kogunud piisavalt võite, et edestada teisi konverentsikaaslasi.

Seega ei suutnud Hunt ja ta kaaslased mitte ainult hooaega võidukalt alustada, vaid valus mats anti ka suurimale rivaalile. Baltimore’is polnud Bengals võitnud juba 2009. aastast saati.

Viisaastaku ainus võit tuli raskelt: Bengals läks tänu lööja Mike Nugenti viiele väravale 15:0 juhtima, Ravens kasutas Cincinnati kaitseliini ajutist peataolekut ära, et ise nina punktiga ette pista. Lõpuks toimis ülistiilselt Ohio meeskonna superstaaride Andy Daltoni ja A.J. Greeni koostöö: mängujuht ja püüdja panid kokku 70meetrilise touchdown-söödu, mis tõi 23:16 võidu.

Mängu üldise draama taustal Margus Hunt särama ei tõusnud. Eestlase kontole jäi üks palliga vastase mahatõmbamine ning üks blokeeritud sööt. Kuigi statistika ei jutusta meie kaitsja tegudest just pikka lugu, oli Hundi mänguaeg igati soliidne, ta osales kokku 31 olukorras ehk 35% kaitsemängust.

Veelgi enam: eestlane oli platsil ka kõige otsustavamatel hetkedel, kui Bengals pidi takistama Ravensi viimast meeleheitlikku püüet mängu päästa – fakt, et Hunt on arenenud ning treenerid teavad, et teda võib usaldada.

Tuleval pühapäeval kohtub Bengals kodustaadionil Atlanta Falconsiga, kes alistasid avavoorus New Orleans Saintsi 37:34.