Cincinnati Bengalsi - Atlanta Falcons 24:10Foto: AFP/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
14. september 2014, 23:28

GALERII: Bengals alistas Falconsi, Hunt oli lähedal "Idabloki" tiitli õigustamisele (3)

Kuigi Cincinnati Bengalsi staarründaja A.J. Green sai juba mängu alguses vigastada, suutis meeskond ründeliidri kaotusest toibuda ning võtta Atlanta Falconsi vastu 24:10 võidu. Margus Hundi mängu säravaimaks hetkeks oli väravalöögi peaaegu blokeerimine. Eestlane oli oma „Idabloki" hüüdnime kinnitamisest loetud sentimeetrite kaugusel.
23:50
23:27

Kui hooaja avamängus viis Bengalsi mängumootorit edasi lööja Mike Nugent, siis tänases matšis täitsid teised ründajad mehe puudujäämised. Pärast esimese löögi tabamist lõi Nugent mööda järgmised kolm ning et väljas oli ka staarpüüdja Green, tekkis küsimus, kes tooks Bengalsile punkte.

Vastuseks olid sööstjad Giovani Bernard ja Jeremy Hill, kes mõlemad said kirja pikad rünnakud ning vaeva eest ka touchdowni. Kolmanda seitsmepunktilise rünnaku eest hoolitses Mohamed Sanu, kes jooksis pärast Andy Daltoni kibekiiret söötu oma kaitsja eest minema ning plagas poolelt väljakult väravaalasse. Nõnda võttiski Bengals 24:10 võidu.

Skoor oleks võinud aga olla ka 24:7, sest Margus Hunt oli ülimalt lähedal Falconsi väravalöögi blokeerimisele. Pallist jäid puudu vaid loetud sentimeetrid ja seda mõistis ka Hunt, kes pärast olukorda kätega kiivrist haaras – ülikoolis rekordiliselt lööke peatanud "Idablokk" oli nõnda lähedal oma NFLi esimesele blokile.

Ülejäänud mängus Hunt millegagi silma ei paistnud. Mehele jagus ka üsna vähe mänguaega, sest järjestuses tema ees olevad kaitsemängijad tegid kolmekesi väga head tööd.

Nädala pärast on Bengalsi vastaseks Tennessee Titans. Loodetavasti jagub Hundile siis rohkem mänguaega ning me näeme vähemalt korra vastasseisu Margus Hunt versus Michael Roos.

23:19

Ryan lõpetab mängu vahelt lõigatud sööduga, aga olukord oli juba niikuinii lootusetu. Bengals võtab sellest mängus 24:10 võidu ning nüüd ollakse hooaja alguses võitnud juba kaks mängu järjest. Järgmisel nädalal kohtutakse kodus Tennessee Titansiga ehk Margus Hunt saab madistada Michael Roosi vastu!

23:06

Falcons kasutab kella peatamiseks ära kõik kolm time-outi ja saavad palli kätte kahe ja poole minuti pealt.

23:02

Bengals saab palli tagasi, 14 puntki on vahet, Falconsil läheb vaja pisikest imet, mis iga mahakäiva sekundiga (4.19 järgi) muutub üha suuremaks imeks.

22:57

Falcons pääseb olukorrast ja osalt on aeglaseks jäänud Margus Hunt see, kes lubab Ryanil palli ära sööta.

Eestlase asemele tuleb mängu Carlos Dunlap ja teeb kohe mängujuhiga sotid selgeks.

22:54

Bengalsi äralööja hiilgav mäng sunnib Falconsi ründama oma kahe jardi joonelt. Parandus, blokeerimiskaristus toob palli väravale poole lähemale - ühe jardi joonelt! Iga eksimus Falconsi poolt on sellises olukorras punktid Bengalsile ja üthlasi ka (sisuliselt) mänguvõit.

22:49

Mäng on läinud suuremat sorti rüseluseks kui Falcons üritab palli lahtilöögist endale saada. Bengalsi õnneks ebaõnnestunult.

22:43

Touchdown Falconsile! 24:10

Mängu lõpuni on veel kaheksa ja pool minutit. Kas Atlanta rünnak on hakanud jooksma liialt hilja.

22:38

Kaunis kaitsetöö Bengalsilt: Hunt vajub mängujuhi ründamise asmel jooksjat katma, võtab ära kiire söödu võimaluse. Ryan jääb liialt kauaks passima ja nõnda sack tulebki!

22:29

See muidugi tähendab, et Dalton eelistab palli jooksutada, mitte visata, sest ebaõnnestunud sööduga jääb kell seisma, maha paisatud ründajaga mitte.

22:27

Neljas veerand algab ja Bengals on kindlas juhtpositsioonis. Paul Browni staadioni publik on rahul!

22:22

Silmad petavad: andsin Falconsile liialt kiitust, sest pall oli väravajoonest meetri kaugusel! See ei tee pallikaotust muidugi paremaks.

22:20

Falconsi rünnak hakakb ka tööle ja lõpuks ometi püütakse sööt kinni Bengalsi väravaalas. Atlanta kahjuks püüab selle kinni kaitsemängija - taas pallikaotus.

22:14

Rünnak töötab nii hästi, et hüppa või lakke!

22:11

A.J. Green on vigastatud ja mis sest? Bengalsi rünnak töötab praegu kui õlitatult ja homme räägitakse Ameerika meedias neist kui potentsiaalsest Super Bowli meeskonnast.

Reaalselt mõeldes on sellel teemal mõistagi veel vara midagi ennustada, aga kindlasti on Cincinnati meeskonna jaoks väga hea uudis, et rünnak töötab ka ilma superstaarita. Jeremy Hill on seekord mees, kes saab kolme järjestikkuse sööstuga kirja oma karjääri esimese touchdowni! 24:3

22:04

Leon Hall on ikka põrsas küll! Hunt saab just mängu ja siis lõikatakse esimeses mänguolukorras Falconsi sööt vahelt. Kuidas meie mees nõnda oma statistikat kosutada saab! Bengalsile on tegu mõistagi suurepärase uudisega.

22:00

Sanu ja Dalton teevad taas tsirkust, seekord veelgi resultatiivsemat! Falcons saadab kõik oma kaitsjad Daltonit ahistama. Mängujuht loeb aga olukorra enne algust läbi ja viskab kähtu palli spurtivale Sanule, kes saab ainsana teda valvama jäänud kaitsjast kerge vaevaga lahti ja punub pikki väljakut touchdownini välja! 17:3!

21:56

Muidugi on kahju, et Bengalsi mängu telerist ei näe, ent see teeb tänase õhtu valikud palju kergemaks: Hunt jookseb arvutist ja televiisor on korvpalli MMi päralt. Ja muidugi tasub kõrvale lugeda ka Õhtulehe otseülekannet.

21:50

Teine poolaeg algab Bengalsi rünnakutele kuivalt: kolme mänguolukorraga pall Falconsile. Kaitsjad, aidake Dalton ja sõbrad hädast välja!

Loe rohkem