JÜRI JAANSONFoto: MATI HIIS
Sõudmine
6. oktoober 2014, 13:36

IKKA VORMIS: Jüri Jaanson edestas Eesti sõudmise tulevikulootusi (9)

Tartus toimunud väikeste paatide regatil näitas head minekut legendaarne sõudja Jüri Jaanson, kes kaotas vaid Tõnu Endreksonile.

Sõudeliidu koduleheküljel on kirjas, et meeste ühepaadil valitses mõlemat distantsi pärnakast olümpiahõbe Tõnu Endrekson, saades tulemusteks 19.43 ja 7.07. Pikal maal nägid sõudesõbrad kaasa tegemas legendaarset Jüri Jaansoni, kes oli Endreksoni järel tulemusega 20.35 teine, kuid loobus järgmisel päeval starti tulemast, mistõttu üldarvestuses kohta kirja ei saanud.

5600 meetril oli ajaga 20.50 kolmas lätlane Gints Zunde, kes teise võistluspäeva 2. kohaga (7.31) tagas ka üldkokkuvõttes sama positsiooni. Üldarvestuses võitis kolmanda koha Geir Suursild, saades laupäeval ajaga 20.50 kirja 4., pühapäeval  7.34ga 3. koha.

Jaanson kirjutas oma Facebooki leheküljel: "Iseenesest hea meel, et vanad oskused ja kunagine vorm veel päris roostes pole. Teisalt pole  tulevastele olümpiatele mõeldes eriti vaimustav, et praegused paarikümnesed juuniorid eliiti ei kimbuta ja ka lõbuhobijõustiklastelt sugeda saavad."