Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
30. august 1999, 00:00

Sõudjatel Sydney olümpiamängude pilet käes

Kanadas St. Catharines toimunud sõudmise MM-il võitis Jüri Jaanson (pildil) B-finaali ning saavutas kokkuvõttes 7. koha, Leonid Gulov/ Andrei Šilin olid paarisaerulisel kahepaadil kokkuvõttes 8-ndad. Nii Jaanson kui ka Gulov/Šilin tagasid endale pääsu Sydney olümpiale.

Laupäeval sõidetud ühepaadi B-finaali sõidu esimesel veerandil oli Jaanson selgelt kõige aeglasem.



Ka poolel distantsil jätkas Jaanson võistlust viimasel kohal. Sõidu kolmandas ja neljandas veerandis oli aga meie mees konkurentidest kiirem ning võitis sõidu 4,3- sekundilise eduga järgmisena finišeerinute ees. Kokkuvõttes 7. koht tagas Jaansonile pääsu Sydney olümpiamängudele.



Ühepaadi maailmameistriks tuli Uus-Meremaa noor talent Rob Waddell šveitslase Xeno Mülleri ja kanadalase Derek Porteri ees.



Teatud üllatuse valmistasid MM-il oma hea sõiduga Narva noormehed Leonid Gulov ja Andrei Šilin MM-i B-finaalis (mitte C-finaalis nagu Sõnumileht varem ekslikult märkis). Kui otsustavast sõidust oli läbitud kolmveerand maad, olid noored narvalased viimased. Kuid 500 lõpumeetril olid Gulov/Šilin vastastest selgelt kiiremad ning lõpetasid sõidu suurepärase teise kohaga. Kokkuvõttes saavutasid meie kahepaadimehed MM-il 8. koha.



Nii Jaanson, kui ka Gulov/Šilin pretendeerivad Eesti olümpiakomitee nn. ”eliidi” stipendiumile, mis on praegusel hetkel 33 333 krooni kuus.