Allar Raja lehepuhuriga korvpalli lükkamas.Foto: ALDO LUUD
Sport TV
26. detsember 2014, 21:10

ÕHTULEHE VIDEO | Kuuendat korda Spordikuulsuste jõuluturniiri võitnud Allar Raja: loodan, et keegi võtab minu käest lõpuks ohjad üle (1)

Tartus Lõunakeskuse jääväljakul 10. korda toimunud traditsioonilise Spordikuulsuste jõuluturniiri võitsid favoriidiks peetud sõudjad Allar Raja ja Tõnu Endrekson. Võistluse veteranile Rajale oli see juba kuuendaks esikohaks. Teiseks jäeti erruläinud suusahüppaja Kaarel Nurmsalu ja samuti karjääri lõpetanud motokrossiäss Juss Laansoo.

Et jõuproov peeti jääl, nõudsid ka osad võistlusalad head uisuoskust. Esmalt tuli jääl slaalomit sõita ja siis sooritada täpsusviskeid jäähokiväravasse. Kolmandana püüdsid osalejad lehepuhuriga korvpallidele hoogu andes jääle paigutatud kurikaid tabada ja neljandana tuli ATV-dega jäähokiplatsi lahtiviskeringis võimalikult palju ringe teha. Lõpuks olid kavas traditsioonilisemad alad nagu õllekasti hoidmine ja rippumine.

Raja ja Endrekson tõusid liidriks just õllekasti hoidmisega, kui ära tehti isegi vendadest tõstjatele Leho ja Ain Pendile. Rippumises jäädi alavõidust kaugele, aga esikohta siiski käest ei antud.

Raja ütles pärast võistlust Õhtulehele, et tuleval aastal näeks ta parema meelega esikohta napsamas kedagi muud. "See oli juubeliturniir ja üks korraldajatest Ervin Runnel ütles, et ma tuleks selleks puhuks ikka kohale. Muidu tahaks lõpuks juhtotsad käest anda, sest mõnel võib niimoodi motivatsioon ära kaduda. Esikohale tahavad ju kõik pretendeerida, kuigi sel aastal olid võistlus väga huvitav ja kõigi võimalused võrdsed. Aga järgmisel aastal võtab äkki Tõnu mõne noorema võsukese kaasa ja teeb ise seda asja," lausus Raja.

Lisaks võtsid mõõtu veel näiteks epeevehklemise kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov, odaviskaja Risto Mätas, motokrossisõitja Tanel Leok ning jalgpalliperekond Urmas ja Meelis Rooba.

Vaata videost, kuidas sportlased keerulistes tingimustes hakkama said ja kui keeruline või lihtne oli Rajal-Endreksonil jääl askeldada!