Manchester City väravavaht Joe Hart ja FC Barcelona ründaja Lionel Messi. Avakohtumise üleajal tõrjus Hart Messi löödud penalti. Mäng lõppes Barcelona 2:1 võiduga, mis teoorias jättis ka Man City'le šansi veerandfinaali pääseda, aga see on tõesti teooria.Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Meistrite liiga blogi
18. märts 2015, 10:17

Toomas Vara | Man City peatreenerit ähvardab Saaremaa rahvasportlast Villu V.-d Roostal tabanud saatus (1)

Jalgpalli Meistrite liigas selguvad täna viimased kaks veerandfinalisti. Praeguseks on koha kaheksa parema seas taganud Madridi Real, Madridi Atletico, FC Porto, AS Monaco, Pariis Saint-Germain ja Müncheni Bayern. Toomas Vara ennustab, kes neile lisanduvad.

Viasat Sport Baltic: Dortmundi Borussia - Torino Juventus

Juve võitis kodus 2:1. Nii et Dortmundi meeste ülesanne on lihtne – piisab kui korrata 1997. aasta Meistrite liiga finaali tulemust. Tookord Borussia võitis Münchenis mängitud finaalis Itaalia suurklubi 3:1. Aga nagu matemaatikud on välja arvutanud, piisab ka täiesti tavalisest jalgpalliskoorist 1:0.

Eelpool mainitud finaalist on möödunud peaaegu 20 aastat. Selleks, et tänaõhtuse mängu kohta midagi arvata, peab uurima värskemat ajalugu. Borussia on peale oma tõeliselt õnnetut hooaja esimest poolt veidi kosunud, aga siiski on nende mängud uskumatult ettearvamatud. Esimene mäng Juvega oli kolm nädalat tagasi. Vahepeal võitsid nad küll näiteks ühe mängu Bundesligas ja ühe kohalikus karikas, aga viimased kaks mängu Saksa liigas mängiti tabeli tagumise otsa klubidega 0:0 viiki. Ja see pole väga julgustav.

Dortmundi Borussia fännide toetuseks räägib see, et Itaalias kodust liigatabelit suhteliselt turvaliselt juhtiv Juve (+14 punkti vs. 2. kohal olev AS Roma) mängis alagrupis võõrsil üpris halvasti. Vähegi tugevamatelt vastastelt – Madridi Atletico ja FC Olympiacose – saadi võõrsil kaotused (mõlemalt 0:1).

Ja kui siia lisada , et ainuke Serie A-s saadud kaotus tuli ka võõrsil, siis Jürgen Kloppi satsil võimalused siiski on. Aga väikesed. Ise arvan, et Juventus mängib vähemalt viiki, aga vabalt võib ka võita. Optimistina pakun, et Massimiliano Allegri mehed võidavad 2:0.

TV6: FC Barcelona - Manchester City

Barcelona on sellest paarist edasi, see on selge. Seda otsustasid FIFA, UEFA, Blatter ja Platini juba ammu. Miks muidu on nad määranud kohtunikuks mehe, kes oma karjääri jooksul neli korda varem Barcelona mängu vilistanud ja need alati Hispaania suurklubi jaoks võidukalt lõppenud – Gianluca Rocchi.

Ei loe, et Manchesteri sinine klubi nagunii kaotas kodus esimese mängu 1:2. It´s all fixed nagu me teame. Kui tahad, näiteks et Flora võidaks Meistrite liiga, siis kõigepealt pead Aivar Pohlakuga rääkima, tema räägib Michel Platiniga, tema räägib Pierluigi Collinaga ja tema orgunnib juba edasi. Ei ole nii või? No ühes tarkade meeste jalgpallifoorumis igatahes nii räägiti.

Ok, klassikalisest üleekspluateeritud jalgpalli-irooniast eemaldudes – praegu on hetk, kus City fännidel tuleb enesesse vaadata ja mõelda, miks staaridega mehitatud meeskond taaskord Euroopas hätta jääb.

Rahaga mehitatud City, ja personaalselt peatreener Manuel Pellegrini jaoks on tegemist tõe hetkega, sest kui City Meistrite liigast välja kukub, siis Premier´I tabelisse vaadates (-6 punkti vs. Chelsea, kellel ka üks mäng vähem peetud) on üpris kindel, et Tšiili treeneri hooaeg jääb poolikuks.

Umbes nii nagu legendaarsel Saaremaa rahvasportlasel Villu V.-l, kes läks jalgrattaga Kuressaarest mandrile Roosta puhkekülla spordimeeste üritusele, aga kohapeal selgus, et see oli külgkorvi-tiimide tutvumisõhtu, kuhu üksiküritajaid osalema ei lubatud.

Ma ise tunnen City fännidele kaotuse pärast veidi kaasa ja seepärast panen siia lõppu lohutuseks loo, mida esitavad Manchesteri sinise nurga mehed (see on laul, mida Inglise raadiotes mängiti söögi alla ja peale vahetult pärast seda kui nende koondise teekond lõppes 2002 MM-il veerandfinaalis):