Vasakjalgsetetele valmistati pallid.Foto: Arsenal / twitter
Spordivaria
2. aprill 2015, 07:00

Aprillinaljad spordimaastikul: Alliku liitub Curly Stringsiga, Taimsoo lõpetab karjääri, Kassai palub vabandust

Eelmisel aastal viskas kõigile tõsimeelsetele spordifännidele 1. aprillil ehk naljapäeval tõelise vimka tennisist Kaia Kanepi, kes teatas oma abiellumisest. Sel aastal midagi nii meeliülendavat polnud, kuid sellegipoolest vedas nii mõnigi nali suu muigele. Õhtuleht tegi valiku:

Viktor Kassai palus Piirojalt andeks (Õhtuleht). EM-valiksarja play-off’i avamängus Eesti meeskonna vastu mitmeid küsitava väärtusega otsuseid teinud Ungari jalgpallikohtunik Viktor Kassai saatis Raio Piirojale viimase koondisemängu puhul õnnitlustelegrammi, kus palus vabandust Iirimaa-matši vilepartii eest.

"Lugupeetud härra Piiroja! Tahan Teid õnnitleda Teie pika ja eduka karjääri puhul ning soovin Teile edu edaspidiseks. Kahjuks pean tunnistama, et just mina lörtsisin oma kohutava vilepartiiga ära Teie karjääri ühe tähtsaima mängu 11. novembril 2012. a. Möönan, et mul polnud just parim päev ning palun Teilt ja kõigilt teistelt kaasugrilastelt kogu südamest vabandust! PS Kui Ungarisse satute, võtke palun kaasa paar kilo Pärnu lahe värsket meritinti - siin seda kala millegipärast eriti saada ei ole."

Rauno Alliku Curly Stringsi liikmeks (pildil, FC Flora kodulehekülg). Raio Piiroja lahkumismängus 75 minutit mänginud Alliku lokid pälvivad tähelepanu ning nüüd on õige aeg alustada muusikukarjääri ja liituda ansambliga Curly Strings. Uue koosseisu esimene ülesastumine toimub laupäeval 11. aprillil kell 16.30 Lilleküla staadionil, kus FC Flora ja Nõmme Kalju mängu eel esinetakse lauluga "Kättemaks."

Kaspar Taimsoo lõpetab karjääri (Facebook). Paarisaerulise neljapaadi eessõudja teatas Facebookis, et pikk vindumine on leidnud oma lõpu ning paneb aerud lõplikult reelingu seinale rippuma pärast esimest MK-etappi Bledis.

Frank Liivak siirdub Tammekasse (Tammeka kodulehekülg) Jürgen Kuresoo Arsenali. Noored jalgpallurid on kõikjal hinnas: Tartus sündinud Liivak eelistab Hispaania neljandas divisjonis mängimist Eesti meistriliigaklubi, Kuresoo aga Inglismaa kõrgliigasatsi. Tartlase asemele tuleb Theo Walcott. "Vastu tuuakse mingi Walters, kellest ma pole kuulnudki. Ta on mingi suvaline Arsenali noor?" päris peatreener Kaido Koppel üllatunult.

Riigikogu liikmed Vakra ja Ratas korvpallikoondises (Korvpalliliit). Eesti korvpalliliit teatas, et Rainer Vakra ja Jüri Ratas esindavad Eestit ka septembris Riias toimuval EM-finaalturniiril. Korvpalliliit rõhutas, et koondisel on vaja liidreid väljakule, pingile ja riietusruumi.

Vasakjalgsetetele valmistati pallid Arsenali ja Puma koostöös valmisid pallid, mis teevad kergemaks vasakujalgsete jalgpallurite elu. "Natuke raske on seda palli parema jalaga mängida, kuid see parandas kohe minu vasaku jala löögivõimet," sõnas Arsenali kaitsja Hector Bellerin.

Petter Northug Norra orienteerumiskoondisesse (NRK). Faluni MMi suusakuningal on murdmaasuusatamisest kõrini ning ta otsustas liituda märksa rahulikuma alaga, minnes metsa kompassiga orienteeruma.

Wayne Rooney sai Liverpooli tätoveeringu (Daily Star). Inglismaa jalgpallikoondise ning Manchester Unitedi ründajast kapten on Daily Stari andmetel teinud tätoveeringu "YNWA", mis on lühend Liverpooli fännide ametlikust hümnist "You’ll Never Walk Alone". Rooney olevat kaotanud sõpradega tehtud kihlveo, lubades eelmisel kuul Liverpooli vastu värava lüüa.

Katar jalgpalli-EMile (The Telegraph). Katar kutsutakse osalema 2020. aasta jalgpalli EM-valikturniiril, et nad koduseks 2022 MMiks paremini valmis oleksid.