Kas Joosep Toome suudab tänagi kaitsta Brandis Raley-Rossi rünnakuid?Foto: Mati Hiis
Korvpall
2. mai 2015, 08:00

Kui palju aitab Tartu Rocki üldfüüsis? (6)

Kas Eesti korvpallimeistrivõistluste poolfinaalseeriat asub juhtima Rakvere Tarvas või Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond, selgub juba täna õhtul, kui kell 17 pannakse pall mängu ülikoolilinnas.

Seeria on seni näidanud kaht täiesti erinevat mängu: esimest domineeris Tarvas tänu New York Knicksi huviorbiidis olevale Brandis Raley-Rossi 41 punktile. Teises viskas ta 15 punkti vähem ning kohe oli pilt teine: tartlased leiutasid viskemasinavastase rohu, ühtlasi paranes Janar Taltsi ning Joosep Toome koostöö, nad hoidsid vaos Reinar Halliku. Seega on seis 1:1 ja ennustajate töö raske.

Ometi võib tänases kohtumises olulist rolli mängida pallurite füüsis. Poolfinaalide esimesest mängust on möödas nädal ning nagu peatreener Gert Kullamäe enne poolfinaale tõdes, läbis meeskond karmi üldfüüsilise tsükli, mistõttu oldigi esimeses kohtumises Raley-Rossi ohjamisega hädas.

Nüüd võiks oodata, et Rock paneb oma üldkehalise eelise senisest rohkem maksma. Ühtlasi lisas Kullamäe, et kaugvisked muudaksid rünnaku lõbusaks ning see parandaks mängupilti veelgi.

Tarva peatreener Andres Sõber lubas täna rohkem kasutada nooremaid pallureid. "Ei hakka midagi teistmoodi tegema. Mul jääb alati kripeldama, kui mõni mees saab vähe mänguaega," viitas ta Martin Jurtomile, Robert Petersonile ja Siim Laurile.