Viimati kohtusid Müncheni Bayern ja FC Barcelona Meistrite liigas 2013. aasta poolfinaalis, kui kahe mängu kokkuvõttes saavutas Saksamaa klubi 7:0 võidu.Foto: JOSEP LAGO
Meistrite liiga blogi
6. mai 2015, 12:03

Toomas Vara | Pakun, et Bayern kaotab talutava skooriga (2)

Jalgpalli Meistrite liiga teise poolfinaali avamängus võõrustab FC Barcelona täna Müncheni Bayernit. Viasat Sport Balticu jalgpallikommentaatori Toomas Vara arvates täna viiki ei triigita.

FC Barcelona – Müncheni Bayern

Üle maailma on mitu päeva kirjutatud lugusid pealkirjadega stiilis "Kadunud kangelase tagasitulek". Loodan, et Ott Järvela paneb minu nupule mõne vaimukama.

Pep Guardiola esimene külaskäik Camp Nou´le vastasmeeskonna treenerina on kindlasti emotsionaalne ja suurem osa fännidest tervitabki FC Barcelona kõige edukamat treenerit heatahtlikult, samas klubi "kontori" poolel on palju neid, kellega Guardiola suhted peale lahkumist läksid päris teravaks ja seepärast on tunded ka üksjagu segased. Näiteks president Josep Maria Bartomeu kinnitas, et klubi uksed on Guardiolale alati avatud, aga siis kohe lisas, et mingit erilist sõbralikku vastuvõtutseremooniat või muid vigureid FC Barcelonale peatreenerina 14 karikat võitnud mehel täna oodata ei tasu.

Ja hetkel tundub, et troon ja suured saapad on igati edukalt üle võetud. Pep võib küll olla kõige tituleeritum FC Barcelona peatreener, aga Luis Enrique esimesed 50 mängu Barcelona peatreenerina mängiti parema statistikaga kui seda suutis Guardiola (või legendaarsed Johan Cruyff, Sir Bobby Robson või Helenio Herrera). Võitude arv vastavalt 42 vs. 37 (tänaseks juba 53-st mängust 45 võitu).

Barcelona ja Bayern kohtusid Meistrite liigas viimati kaks aastat tagasi. Siis samuti poolfinaalis. Kahe mälestus- või unustamistväärse (sõltub kumma poolehoidja oled) mängu kokkuvõttes jäi skoor 7:0 Bayerni kasuks. See on muide Meistrite Liiga poolfinaalide rekord.

Barcelona viimasest Bayerni vastu löödud väravast on möödunud juba enam kui 6 aastat – viimati juhtus see 14. aprillil 2009. Mänguminutites on distants küll veidi lühem aga ikkagi muljetavaldav - 197. Paljud ilmselt üllatuvad kui saavad teada, et Barcelona ongi Bayernit võitnud ainult ühel korral senises kaheksast omavahelisest mängust.

Aga see positiivne statistika sakslasi täna õhtul siiski palju ei aita. Bayern on ka sel hooajal Meistrite Liigas löönud kõige rohkem väravaid (hetkel koos juba 30), aga võõrsil mängimine pole hetkel just nende kõige tugevam külg. Viimasest seitsmest on võidetud vaid kaks, sealhulgas viimased kolm ollakse üldse võiduta. Lisades siia äsja saadud kaotus Saksa karika poolfinaalis ja kohe seejärel laupäeval Bundesligas kaotatud mäng Leverkuseni Bayer 04 vastu, siis on arusaadav, et Guardiola ei tule endisele kodustaadionile just kõige enesekindlamana.

Samas Barca hetkevorm on muljetavaldav. Viimasest 16-st mängust 15 võitu! Viimase viie mängu skoor 20:0, kirsina tordil laupäevane 8:0 La Liga viimase Cordoba vastu. Loodan, et selle paari saatus ei otsustata esimeses mängus ja Bayern kaotab talutava skooriga. Näiteks 1:3.

Enrique saab reedel 45 aastaseks. Talle siit tervituseks lugu kahest printsist: