Eesti neljapaatFoto: Fred Killing
Sõudmine
10. mai 2015, 20:42

Eesti neljapaat suutis MK-etapil edestada vaid üht konkurenti (1)

Sõudmise MK-sari algas sel nädalavahetusel Sloveenias Bledis, Eesti sõudjatele see paraku üleliia positiivseid emotsioone ei pakkunud. 

Paarisaerulisi neljapaate oli kohale tulnud vaid kaheksa ning see tähendas seda, et toimus kaks poolfinaali, kust kolm esimest pääsesid A-finaali, viimaseks jäänud paatkonnad pidid leppima B-finaaliga.

Eesti meeskond koosseisus Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Alla Raja jäigi oma poolfinaalis viimaseks ehk neljandaks, tunnistades Hiina, Poola ja Prantsusmaa paremust. B-finaalis saadi vastaseks Horvaatia, kes sõideti üle kindlalt (ajad vastavalt 5.58,75 ja 6.09,29), seega meie meestele lõpuks kaheksa paatkonna seas 7. koht.

Koondise peatreener Matti Killing võrdles Sõudleiidu koduleheküljele antud kommentaarides meeskonna etteastet eelmistega ega jäänud sugugi rahule. "Stardist väljumine oli mõnevõrra parem ja kiirem, ent distantsiosa tehnilise poolega ei jää ma endiselt rahule. Sõidus oli liialt vähe vabadust, täpsust, kokkusõitu," loetles juhendaja järjest faktoreid, mis Eesti mehi kammitsevad.

Bledis tulid veele ka kaks Eesti kahepaati, Geir Suursilla-Joosep Laose kooslus lõpetas võistlemise juba eelringis, piirdudes ühe sõiduga, Andrei Jämsä-Kaur Kuslap jõudsid B-finaali, kus jäid aga viimaseks ehk kuuendaks.

Treener Killing märkis, et edenemise märke oli raske märgata. "Ikka väga ebastabiilne. Hetkel ei ole ma meestelt endilt veel kommentaare jõudnud küsida, sest tegeleme Eestisse mineva paaditreileri komplekteerimisega. Nagu laupäeval ütlesin, kutsun Pärnus kokku nõupidamise, kust sünnivad edasised otsused," teatas Killing.

29.-31. mail Poznanis toimuvate Euroopa meistrivõistlusteni on jäänud kolm nädalat. Tugeva ajalise surve tõttu võivad koondist puudutavad otsused, muuhulgas paatkondade koosseisud, saada selgeks eeloleval nädalal.