Kristin Kuuba ja Helina RüütelFoto: Eesti Sulgpalliliit
Spordivaria
24. juuni 2015, 11:26

Raul Musta ning Kristin Kuuba ja Helina Rüütli jaoks on Euroopa mängud lõppenud

Euroopa mängude sulgpalliturniiril pidasid täna hommikul viimased alagrupimängud Raul Must ning paarismängus Kristin Kuuba ja Helina Rüütel.

Must pidi tunnistama sloveeni Iztok Utrosa paremust 16:21, 17:21. Meie mehe mängule jättis jälje terviseprobleem, mis kimbutas ka eile peale mängu hispaanlase Pablo Abianiga.

"Kahjuks segas mind tervisemure, eelmise kahe päeva tugevatest mängudest ei olnud ma piisavalt taastunud ning jõudu polnud. Ka täna andsid tunda mängu ajal jalas krambid. Vastasel polnud jälle midagi kaotada ja tema mängis pingevabalt," nentis Must pärast mängu. Musta alagrupist pääsesid kaheksandikfinaali kahe võiduga Abian Hispaaniast ja sakslane Dieter Domke.

Kristin Kuuba ja Helina Rüütel kohtusid täna oma alagrupi favoriitide, taanlannade Lena Grebak ja Maria Helsboliga, kes asuvad maailma edetabelis eestlannadest 50 kohta kõrgemal 58. kohal. Esimeses geimis näitasid 18-aastane Kuuba ja 17-aastane Rüütel endast kuus aastat vanemate konkurentide vastu väga head mängu ning geimivõit jäi vaid kahe punkti kaugusele. Teises geimis suutsid taanlannad teise käigu sisse lülitada ning said mänguvõidu 21:19, 21:9.

"Esimese geimiga jäime väga rahule. Geimi lõpus suutsid nad oma kogemused maksma panna, viivitasid natuke mängu ja lõid meid veidi tasakaalust välja. Teises geimis aga suutsid meie mängu lahti lugeda ning varieerisid hästi enda lööke," võtsid Kuuba ja Rüütel matš kokku. "Saime siiski väga hea kogemuse ning järgmistel suurvõistlustel tuleb see kindlasti kasuks," nentisid tiitlivõistluste debüüdi teinud noored. Kuuba ja Rüütel said alagrupis kolmanda koha ja jäid kokkuvõttes jagama 9-12. kohta.