Matti KillingFoto: LAURA OKS
Sõudmine
10. juuli 2015, 16:01

Sõudjate treener Matti Killing: õnneks ei pidanud mehed end kooma sõitma

Eesti sõudjate treener Matti Killing tunnistas pärast paarisaerulise neljapaadi edukat eelsõitu Luzerni MK-etapil, et tal täna meestele etteheiteid pole.

"Sai tehtud see, mida tahtsime teha," sõnas ta Õhtulehele. "Õnneks ei läinud lõpus nii tihedaks, et oleks pidanud kooma sõitma. Ilm on palav ja sõit oli raske, 1500ni olid itaallaased korralikult kanna peal ja hoidsid pinget üleval, seejärel nad ilmselt raugesid."

Kuigi teisena finišeerunud eestlased edestasid kolmandana lõpetanud Itaalia kvartetti pea viie sekundiga, tõdes Killing, et meie meestel jäi võimu isegi väheks. "Oli selline hea, korralik ja täpne koostöö. Mehed sõitsid korralikult kokku, ei ole siin ette heita mdagi. Pigem on vaja viimases otsas toore jõua kallal tööd teha," lausus Killing.

"Head meelt tegi see, et nad suutsid küllaltki terava stardi teha," rõõmustas kogenud treener. "Stardimeistrid venelased võitsid esimese 500 peal ainult 26 sajandikku, aga see oli ka nende luigelaul." Venemaa paatkond kaotas finišis neljandana Eestile juba 11 sekundit.

Kui protokolle uurida, siis jääb silma, et mõlemas sõidus edestasid kaks esimest - Austraalia, Eesti ning Saksamaa, Uus-Meremaa - kolmanda koha mehi korraliku eduga. Kas see peegeldab jõudude tõelist vahekorda või lasid tagumised natuke lõdvaks, kui nägid, et kahe hulka ei jõua? 

„Kindlasti seal sakslaste sõidus Poola ikkagi üritas ja pigem Uus-Meremaa tuli lõpuponnistuse najal otse finaali," seletas Killing. "Seal oli võimuvõitlus väheke tugevam, oli näha, et sakslased tegid päris kõva lõpu. Uus-Meremaa tuli tagant päris hoogsalt. Pigem esimeses sõidus itaallastel ei jätkunud võimu."

Lisaks neljapaadile oli täna hommikul võistlustules paarisaeruline kahepaat Sten-Erik Anderson - Kaur Kuslap, kes jäid oma eelsõidus kindlalt viimaseks. Killingu sõnul ei ole meeste seis nii kehv kui protokollist nähtub.

„Ei olnud mõtet ennast ribadeks tõmmata, kui 1000 peal oli näha, et esimese kahe hulka ka parima tahtmise korral ei jõuta. Vastased ei olnud papist poisid, õhtul tuleb kohe lohutussõit ja seal on vaja kahe parema hulgas olla," lausus Killing.