Kaspar TaimsooFoto: LAURA OKS
Sõudmine
10. juuli 2015, 16:57

Kaspar Taimsoo: 1000 meetri peal läks nägu naerule

Luzerni MK-etapil otse finaali pääsenud paarisaerulise neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo sõnul lähevad meie mehed pühapäeval igal juhul medali järele.

„Kuigi me oleme uus-vana paatkond, siis algus on olnud päris hea, loodame, et ei pea finaalis pettuma," sõnas Taimsoo Õhtulehele. „Kindlasti paneme kõik välja, mis meil panna on ja tahame teha väga head sõitu. Loodame, et see on medalivääriline."

Sõudjate hooaja algus kulges üle kivide ja kändude. Enne tänast polnud neljapaadil rahvusvahelisel tasemel tänavu A-finaali asja olnud. Kas nüüd on pinged maas? „Jah, arvan küll," tunnistas Taimsoo. „Selles osas on küll väga hea meel, et asi töötab selles suunas, mida tahame. See on ainult suurepärane."

Treener Matti Killingul sõudjatele täna etteheiteid polnud, mida arvab sooritusest Taimsoo? „Lootsin, et tuleb ligilähedane sõit paari nädala tagusele Leedu sõidule (võistlus Merevaigust Aer, mille eestlased võitsid poole sekundiga EMi viienda, Leedu kvarteti ees – M.T.).

Täna ei jõudnud nii tugevat lõppu teha, aga panime distantsi keskel rohkem vurtsu, nii palju kui vaja oli. Üldiselt emotsioon on selline, et 1000m peal nägu läks naerule. Mõnus ja hea oli sõita. Meeskond sai päris hea ühise tõmbe kätte, mida me oleme otsinud, aga polnud siiani leidnud. Parem hilja kui mitte kunagi. Ja täiesti õigel ajal," rõõmustas Taimsoo.

Ta lisas: „Varu eriti ei jäänud. Kõik mehed oli tegelikult lõpus päris kutud. Mina ütleks, et väga tugev korralik sõit, sisse väga midagi ei jäänud. Me ei pidanud küll absoluutset maksimumi välja panema, aga sellegipoolest väga tugev sõit. Tagasi küll midagi ei hoidnud."

Seoses korraliku eelsõiduga, saavad meie mehed homme nautida võistlusvaba päeva ega pea vahesõidus rügama. Selle asemel teevad nad tõenäoliselt kaks kerget treeningut, et tunnetust hoida.

„See on päris hea. Oleks olnud kehv sõit, aga ikkagi finaalis, siis jääks väike murekoht, kas saame ikka sõidu korda. Aga tänase põhjal arvan, et see on kõige parem variant. Sõit oli väga hea, homme teeme kaks kerget trenni ja siis saab minna hea enesekindluse ja –tundega finaali sõitma."