Matti KillingFoto: LAURA OKS
Sõudmine
12. juuli 2015, 13:12

Sõudjate treener Matti Killing: loodan, et nendel inimestel on väga piinlik, kes aastal 2012 selle neljase ära lõhkusid (8)

Juuni alul taastatud Londoni olümpia paarisaeruline neljapaat (Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Andrei Jämsä) näitas Luzerni MK-etapi pronksmedaliga, et tehtud muudatused on end õigustanud. Sõudjate treener Matti Killing võttis asja kokku pisut teiste sõnadega.

"Loodan, et nendel inimestel on väga piinlik, kes aastal 2012 selle neljase ära lõhkusid. Sportlasetel jäid võib-olla mitmete aastate medalid saamata," lausus Killing Õhtulehele. "Aga et me sel aastal proovisime erinevaid lahendusi [paatkondade koosseisudes], niikuinii oli teada, milised variandid tööötavad, aga otsisime, et ehk leiame veel midagi uut."

Ta lisas: „Me ise teame ja tunnetame, et oleme õigel teel. See oli nüüd kinnitus kiibitsejatele, et me oleme seltskonnas tagasi ja igal hetkel igaühele peavalu valmistamas."

Terve sõidu stabiilselt kolmandal kohal püsinud Eesti kvartett pidi finišis tunnistama sakslaste 2,9 ja Uus-Meremaa 1,28 sekundilist paremust. "Väikene teravusemoment jäi lõpus natukene loiuks," leidis Killing, miks meie meestel ei õnnestunud kõrgemasse mängu sekkuda.

"Spurdi- ja jalatööteravus ei olnud nii hea kui Uus-Meremaal. Ilmselt jõudu ja võimu jäi väheks. Aga meil on aega [MMini], me teame, kuidas läheneda," jäi Killing optimistlikuks.

Samas koosseisus paatkond saavutas Londoni olümpial 4. koha.