Raul Must.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Spordivaria
28. juuli 2015, 22:13

Soodne loos: Raul Must peab MMil ise mees olema ja olümpiapunkte tuleb (3)

Täna loositi kahe nädala pärast algava sulgpalli MMi tabelid. Äsja Vladivostokis elu parima tulemuse teinud Raul Musta loos soosis, naiste seas Kati Tolmoffi aga mitte.

Eesti esireketid võitlevad Rio olümpiakohtade eest ja MM on edetabelisse kõrgeimaid punkte andev võistlus. Juba teise ringi (32 parema sekka) jõudmine annab soliidsed 3000 punkti - võrdluseks: jaanuaris peetavatel Tallinna rahvusvahelistel turniiridel kasserib esikohale tulnu "kõigest" 2500.

Hiljemalt teises ringis tuleb vastu mõni asetatud mängija ning seega saab MMi loosi hinnata just esimese ringi vastase vaatepunktist lähtuvalt. Must kohtub austerlase Luka Wraberiga, kes edetabelis praegu küll 55. kohal eestlase 71. vastu, kuid tema tegelik mängutase nii kõrgele kohale ei vasta - rahakas mees kogub praktiliselt kõik oma punktid kolmanda maailma riikides toimuvatelt lahja koosseisuga võistlustelt.

Loosi hindavad heaks nii Must kui ka tema treener Mart Siliksaar. Seda vaatamata asjaolule, et võidu korral tuleb teises ringis minna vastamisi edetabeli esinumbri ja valitsebva maailmameistri, hiinlase Chen Long'iga. "Meie eesmärk on võistelda hästi MMil ning teha aasta viimastel kuudel veel paar head turniiri, mis kindlustaks juba 1. jaanuariks sisuliselt olümpiakoha. Siis ei pea uuel aastal pühenduma enam punktide tagaajamisele, vaid suurvõistlusteks, EMiks ja OMiks valmistumisele," rõhutas Siliksaar.

Naiste üksikmängus tuleb Tolmoffil aga astuda juba esimeses ringis vastu maailma 24. reketile Cheung Ngan Yi'le Hongkongist. Võitjat ootab teises ringis maailma teine number, hindu Saina Nehwal.