Raul Must alistas finaalis oma vastase 2:0.Foto: LAURA OKS
Spordivaria
20. august 2015, 11:05

 

Raul Mustale kaks head uudist: võitis Sofia turniiri ja tõusis maailma edetabelis 11 koha võrra!

Sulgpalli Euroopa karikasarja etapi Sofias võitis Raul Must, kes alistas finaalis prantslase Lucas Claerbout'i 21:15, 22:20. Teise kohe hommikul tulnud hea uudisena on Must tõusnud maailma edetabelis 11 pügala võrra, 47. kohale.

Must kaitses eelmisel aastal Bulgaarias samal turniiril saadud esikohta ja säilitas punktide arvu maailma edetabelis. Olulisem on asjaolu, et teenitud 2500 punkti viivad Eesti esireketi jällegi ühe sammu võrra Rio olümpiamängudele lähemale.

Mustal on kolm viimast võistlust õnnestunud: eelmisel nädalal jõudis ta MMil teise ringi, kus kaotus maailma esireketile ja hilisemale võitjale Chen Longile oli paratamatu. Juuli lõpus jõudis Must aga Vladivostoki GP-turniiril finaali - too saavutus lisas edetabelisse tema karjääri parima punktisumma 4680. Võrdluseks Sofia ja Vladivostoki võistluste auhinnafondid: vastavalt 5000 ja 50 000 dollarit.

Maailma edetabelis pole Sofia turniiri mõistagi veel arvesse võetud, küll tehti kokkuvõtteid pärast MMi. Nagu suurvõistluse aegu tehtud arvutused näitasid, peaks Must tõusma seal teenitud 3000 punkti abil 58. kohalt 47ndaks. Nii ka juhtus, üllatusi ei sündinud. Esikoht Sofias eestlast nädala pärast kõrgemale ei tõsta, sest aasta eest teenitud samaväärne punktisumma läheb arvelt maha.