Eest taha: Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä.Foto: LAURA OKS
Sõudmine
1. september 2015, 13:50

Kaspar Taimsoo: üleeilne sõit oli mingi imelik asi, mida ma siiamaani ei suuda sõnadesse panna

Eesti paarisaerulise neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo sõnutsi said meie mehed täna end lohutussõidu korralikult tühjaks sõita. Erinevalt pühapäevasest eelsõidust, mis pigem ebaõnnestus.

"Eelsõit oli mingisugune jama. Täna panime küllaltki hoogsalt minema, lõpus Itaalia libises eest ära, aga saime korralikult ennast tühjaks sõita. Päris mõnus raske sõit oli. Ootame huviga poolfinaali," lausus Taimsoo tunnike pärast finišit.

Esimesed kolmes vaheajapunktis juhtis sõitu Eesti kvartett, viimase 500 meetriga lasti aga itaallased mööda ning liueldi teisena üle lõpujoone. Kas võim sai otsa või hoiti pisut end tagasi? 

„Pigem ikka ütleks, et Itaalia läks mööda. Me ei lasknud midagi. Meil oli päris raske sõit. Itaalia pani vägeva lõpu. Me küll tõenäoliselt ei teinud 100% lõpukiirendust, aga teisalt oli tunda, et väga palju pole juurde panna. Tõnu (Endrekson - M.T.) ka mainis pärast sõitu, et tal oli viimased paarsada meetrit väga raske. Üle võlli pole mõtet panna, kui seda minekut ei ole. Täna oli tunda, et pigem pole."

Taimsoo arvab, et neljapäevaseks poolfinaaliks võiks meie neljapaat puraka leida. "Tänane sõit hakkas meenutama juba meie lahtisõitu, mida me tavaliselt esimese sõiduna oleme teinud. Üleeilne sõit oli mingi imelik asi, mida ma siiamaani ei suuda sõnadesse panna. Tahaksin loota, et poolfinaalis kehvemat sõitu kui täna kindlasti ei tee."

Poolfinaalis asub Eesti veele koos Kanada, Suurbritannia, Uus-Meremaa, Saksamaa ja Poola paatkondadega. „Poolfinaal on poolfinaali vääriline, ennustama ei hakka midagi. Võtan asja kokku lühidalt: paneme täie rauaga tuld ja vaatame, mis saab. Tagasi pole midagi hoida," lõpetas Taimsoo.