Matti KillingFoto: LAURA OKS
Sõudmine
1. september 2015, 14:18

Matti Killing: esimesed 1000 meetrit olid ikka väga vinged

Sõudjate treener Matti Killing tunnistas, et tal pole midagi paha meie neljapaadi tänase lohutussõidu kohta öelda.

„Unustasime ära selle esimese päeva sõidu. Täna nad startisid päris hästi, tulid kogu aeg itaallastega nina-ninas, lõpus Itaalia tegi spurdi, kuid Kaspar ütles, et ta ei pannud otseselt seda tähele.

Sõit oli ikkagi raske. Oleks finaal olnud, oleks võib-olla mingeid jõuvarusid tagataskust krabanud, aga pääsesime kindla peale edasi. Ei saa midagi paha öelda. Esimesed 1000 meetrit olid ikka väga vinged," kiitis Killing oma hoolealuseid.

Poolfinaalis tuleb Kaspar Taimsool, Tõnu Endreksonil, Allar Rajal ja Andrei Jämsäl võidu sõuda Kanada, Suurbritannia, Uus-Meremaa, Saksamaa ja Poola nelikutega. "Kõik on tegijad ja ma arvan, et sellest sõidust iga paat väärib mingit medalit. Kahjuks saab edasi ainult kolm tükki. Nii et põnev saab olema."

Samuti tegi korraliku lohutussõidu täna meie paarisaeruline kahepaat Kaur Kuslap - Sten-Erik Anderson, kes edestasid lähimat jälitajat, Lätit lõpuks 5,86 sekundiga ning pääsesid veerandfinaali.

"Iisrael tegi algul sõidu põnevaks. 1000 peal oli kolm paati nina-ninas, aga hea oli see, et peale esimest 500, olid ülejäänud 500meetrised lõigud nende kontrolli all. Päris hea sooritus," võttis kogenud treener kahepaadi ponnistuse kokku.

Poolfinaali murdmiseks peavad Kuslap-Anderson jõudma veerandfinaalis, kus nende konkurentideks on Prantsusmaa, Taani, Suurbritannia, Norra ja Hispaania duod, kolme parema sekka. „Nagu mehed ise ütlesid: see on raske, aga mitte võimatu ülesanne. Õnneks ei pidanud nad täna pedaali päris põhjast läbi litsuma, hea rütmiga tulid.

Loodame, et järgmises sõidus tuleb vähemalt hooaja parima sõit, siis ei ole patt välja jääda. Nad on ennast sel aastal tõestanud ja näidanud korraliku edasiminekut kahesena."