66 minutit kestnud kõva võitlus tõi Raul Mustale töövõidu. Tema rõõmu jagab treener Mart Siliksaar.Foto: Mark Phelan/Badminton Europe
Spordivaria
9. oktoober 2015, 14:18

Raul Must jõudis töövõiduga ka poolfinaali!

Eesti parim sulgpallur Raul Must ei peatunud Hollandis Almeres peetaval 50 000-dollarilise auhinnafondiga turniiril ka veerandfinaalis - ta alistas hindu R.M.V. Gurusaidutti rohkem kui tund kestnud kolmegeimilises mängus.

Must kaotas esimese geimi 19:21, kuid ei lasknud pead norgu ja võitis kaks järgmist 21:14, 21:18. Tegemist oli töövõiduga. Kui teises geimis läks eestlane seisult 9:9 oma teed ja haaras kolmandaski alguses initsiatiivi, leidis te end mitmel korral veel tagaajaja osast. Seis 11:14 kippus juba kurjakuulutavaks, õnneks jõudis Must kohe viigini ega andnud seejärel enam mänguohje käest. Gurusaidutt asub hetkel maailma edetabelis 42., Must 48. kohal, kuid praeguste võitudega kerkib meie mees mitme pügala võrra.

"Esimeses geimis tegin ise lihtsaid vigu. Teises tundus, et vastane andis ühel hetkel järele, kolmandas läks jälle võitluseks. Geimi lõpus olin teravam ja võrgumängus täpsem, see aitas mängu enda kasuks kallutada," võttis Must matši kokku.

Tänane võit lisab maailma edetabelisse taas rohkem kui 800 punkti (turniirilt kokku on neid praeguseks 3850) ning see pole veel piir. Homme peetavas poolfinaalis kohtub Must endast edetabelis veidi tagapool asuva taanlase Emil Holstiga, kes alistas Teck Zhi Soo (Malaisia) ühepoolses veerandfinaalmängus 21:5, 21:12.