Kregor HermetFoto: KORVPALLILIIT
Korvpall
1. november 2015, 20:43

Üheksakesi mänginud Audentes oli meistriliigas üllatusvõidule ülilähedal

Audentese SG / Noortekoondis oli korvpalli meistriliigas üllatusvõidule ülilähedal, kuid kohtumine TTÜ vastu kaotati siiski 89:100. Seejuures mängis Audentes üheksakesi. 

TTÜ võitis poolaja 49:43, kuid kolmandal veerandil tegi Noortekoondis head tööd ning 25. minuti kaotusseisust 50:60 tuldi mõni minut hiljem Rauno Pehka poja Ron Arnari kauviskestt 62:62 viigini. Minut hiljem viis Carlos Jürjens vabavisetest Audentese isegi ette 66:63.

Viimasel veerandil läks TTÜ oma teed, lastes veel 5.20 enne kohtumise lõppu vahe kolmele punktile. Rait-Riivo Laane kolmene ning täna pidurdamatus hoos olnud Toomas Raadiku kaks punkti käristasid vahe turvaliselt taas kümne peale. Sellest Indrek Visnapuu hoolealused enam välja ei tulnud. 

20 punkti toonud Kregor Hermet tõdes, et kohtumine oli raske. ""Olude sunnil olime täna ainult üheksakesi ja pikkasid mehi meil nappis, mis tähendas, et ka meie lühikesed mängijad pidid korvi all TTÜ pikkadega tublisti rabelema ja eks see ka raske oli meie jaoks."

Hermet jätkas: "Aga kõik läksid mängule hea häälestusega ning me võitlesime algusest peale kõvasti ning kuni neljanda veerandajani kulges mäng täiesti punkt punktis. Lõpuks nad lisasid natuke agressiivsust ja eks me natuke väsisime ära ja hakkasime riske võtma. Kahjuks lõpus nad ikkagi jäid meie jaoks püüdmatuks, kuid kiidaksin ikkagi meie poisse, eks järgmine mäng proovime jälle paremini. Lauas jãime ka kokkuvõtvalt öeldes hätta."

Vastastele 31 punkti ja 15 lauapalli toonud Toomas Raadik kiitis vastaseid: "Nad mängisid innukalt ja enesekindlalt. Iga kord kui me väikse vahe jõudsime sisse teha, suutsid nad jälle kaugviske tabada või mõne lihtsa korvi saada. Proovisime mängida võimalikult agressiivselt ja sealt tuli ka eksimusi kaitses. Nemad aga kasutasid kõik võimalused ära, mis me neile oma eksimustega andsime."

Hooaja avavõidu teeninud TTÜ, kellel on kirjas ka kolm kaotust, hoiab turniiritabelis seitsmendat kohta. Kõik viis mängu kaotanud Audentes on viimane ehk üheksas.