Sport TV
14. jaanuar 2016, 17:20

ÕHTULEHE VIDEO | Edgar Savisaar: Seli kohtuotsus oli ebaõiglane (11)

Kas kohtu poolt Tallinna linnapea ametist tagandatud Edgar Savisaar näeb sarnasusi enda süüdistuse ja Neinar Seli korruptsiooniasja vahel, mistõttu viimane teatas täna Eesti Olümpiakomitee presidendina tagasiastumisest? "Seni ei ole mulle midagi spordiga seonduvat ette heidetud, aga kes teab. Iga linnapea teeb otsuseid ka spordi suhtes, nii et ootame ära," rääkis Savisaar.

Seli saatis täna kogunenud EOK täitevkomiteele kirja, kus teatas, et ei saa kahjuks ametiaja lõpuni olümpiakomitee presidendina jätkata. Uisuliidu juhina EOK juhatusse kuuluv Savisaar kiitis endise reformierakondlase sõnapidamist: "Ta oli seda lubanud, et kui kohtuotsus tuleb negatiivne, siis ta astub tagasi. Mõned küll kahtlesid, kas ta seda teeb, aga tegi küll ja selles mõttes väärib ta tunnustus.

Iseasi on see, et mina leian et see kohtuotsus on tema suhtes ebaõiglane. Kui Seli sai presidendiks, siis ta lubas spordi sponsoreerimisega tegeleda ja nii ta ka tegi. Tegelikult proovis ta ju spordile raha saada, seda enam, et valitsus oli spordi toetamist kõvasti kärpinud. Sellises olukorras ei jäänudki Selil muud üle, kui spordi kaitseks välja astuda."

EOK saab endale uue presidendi 15. aprillil toimuvatel valimistel. Savisaare hinnangul peaks uuel spordijuhil olema üks kindel tunnus: "Hea, kui ta oleks kogenud inimene – need peavad paremini vastu."