Hannes Võrno.Foto: TEET MALSROOS
Spordivaria
15. jaanuar 2016, 10:58

HANNES VÕRNO: täpselt 3 kuud on aega, soovin saada EOK presidendiks! (40)

Eile kuulutas Eesti Olümpiakomitee Täitevkomitee teatavasti 15. aprilliks välja EOK presidendi valimised. Selle peale teatas Hannes Võrno oma Facebooki küljel, et tahab sellesse ametisse saada.

Võrno postitus: "Täpselt 3 kuud on aega! Soovin ja tahan oma kogemused, oskused ning jõu panustada sellesse, et inimesed usuksid otsekohest, avatud ja eestimeelset presidenti. TOETA mind, jaga ja anna hääl, kui usud, et mina EESTI OLÜMPIAKOMITEE PRESIDENDINA suudan. Väärtustada võimsaid veterane, toetada tänaseid tegijaid ja hinnata hulljulgeid homseid. Tahan ja luban EOK presidendiks saades pakkuda Eestile hetki, kui saame seista õnnepisarates ja omade võidulippudele hümni kõlades alt üles vaadata. Luban osata ka medalita jäädes hinnata tegijate tulemusi enam kui pirisejate pingutusi. OLÜMPIA on täna võti rahu tegemiseks, võin seda öelda ohvitseri, veterani ning patrioodiona. Apoliitilise ja alaliitudest sõltumatuna oskan olla karm, aga õiglane. Teeme koos ja kogu Eestile läbi olümpialiikumise UUE NÄO - ISESEISVA RIIGI NÄO! USU, JAGA & TOETA - EESTI PÄRAST!"

Poliitik Rainer Vakraga läks Võrnol juba lahti väike diskussioon, ning Võrno lisas: "Spordist. Ma ütlen julgelt välja oma arvamuse. Eesti spordi piiripostid on lääbakil. Üks pool on "tegijate" (spordirahvas), teine "nägijate" (rahastajad) poole kaldu. Meie rahvuslik spordiala on olnud aastakümneid see ala, kus me oleme võidukad - ehk alad, millega tegelab üks-kaks inimest (enamasti sportlane ja treener) ning kui neil saab isu või raha otsa kaob kõik pildilt. Pildil on aga vaja olla, sest rahvas vajab rahvussangareid ning lepib igasugu eksootikaga mis ongi viinud selleni et mõeldakse välja uusi spordialasid või turgutatakse vanade alade viljelejaid süstidega (nii raha kui vitamiinid)."