Michael Schumacher ja Jean TodtFoto: CHARLES PLATIAU
Vormel 1
16. jaanuar 2016, 16:15

Schumacheriga kohtunud Todt: see on piinarikas olukord! (6)

Rahvusvahelise Autoliidu president ja endine Ferrari tiimipealik Jean Todt käis hiljuti oma sõpra Michael Schumacherit vaatamas ning tõdes, et suusaõnnetuses halvatuks jäänud vormelilegend on hapras seisus.

Todt tunnistas, et viimased aastad on olnud tema jaoks rasked - tema poeg oli traagiliselt hukkunud Jules Bianchi mänedžer ning ta ise Schumacheri tiimijuht. 

"Ma ei võrdle neid juhtumeid. Teadsin Julesi oma poja kaudu, kes oli tema mänedžer. Õudne on kedagi õnnetuses kaotada," sõnas ta reedel intervjuus ESPNile. 

"Michaeli puhul on see teistsugune, sest ta on mulle nagu perekond. Kui sul on keegi selline lähedane inimene ja ta on vigastatud, siis on see väga piinarikas ning sa pead oma tuge pakkuma. Juhuslikult kohtun temaga täna õhtul."

Ühtlasi palus Todt paavst Franciscusel sakslase eest palvetada. "Palusin talt, et kui ta on nõus, siis ta võiks Michaeli eest palvetada ning ta oli lahkelt nõus.

Todt on üks kolmest isikust, keda Schumacheri naine Corinna enda koju seitsmekordset maailmameistrit vaatama lubab. Sakslase ülejäänud kaks nii lähedast sõpra on Iltalehti andmetel Ross Brawn ja Luca Badoer. 

46-aastase Schumacheri traagilisest suusaõnnetusest Meribeli suusakeskuses Prantsuse alpides möödus detsembris kaks aastat.