RiigikoguFoto: Teet Malsroos
Jalgpall
18. jaanuar 2016, 10:34

3000 eurot palk, kuid 10 eurot ei leitud? Millised riigikogu jalgpalli toetusrühma liikmed toetasid Tartusse vutikeskuse rajamist? (9)

Möödunud nädalal müüdi viimane ruutmeeter jalgpalliklubi Tammeka hiigelprojektist http://jalgpallikeskus.ee, kus abivalmite inimeste kaasabil koguti ei rohkem ega vähem kui 150 000 eurot. Keskuse, mille kogumaksumus küündib 452 818 euroni, rajamist pole aga jalgpallihuvilised riigikogulased toetama tormanud. 

Toetajate hulgas oli nii jalgpallureid kui ka poliitikuid, kuid 12 saadikust koosneva Riigikogu jalgpalli toetusrühma seast ei pidanud paljuks vähemalt 10 euro kulutamist vaid kaks liiget. 

Esimesena tegi seda rühma aseesimees ja reformierakondlane Deniss Boroditš (olles 1739. toetaja) ning teisena esimees ja keskerakondlane Dmitri Dmitrijev (olles 1843. toetaja).

Kuigi 76 toetajat jäid anonüümseks, tekib küsimus, kas ülejäänud kümme toetusrühma liiget ei raatsinud jalgpalli toetada?

Saatsime möödunud nädala teisipäeval kõigile rühma liikmetele, kelle nime nimekirjas polnud, kirja, kuid sellele vastasid vaid kaks. Vastamata jätsid: Mihhail Korb (Keskerakond), Kalvi Kõva (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Jaak Madison (EKRE), Andres Metsoja (IRL), Andre Sepp (Reformierakond), Mihhail Stalnuhhin (Keskerakond), Märt Sults (Keskerakond) ja Tarmo Tamm (Keskerakond).

"Vastab tõele, et Sepa staadionist ma endale tükki ei soetanud. Olen seni sporti toetades panustanud ennekõike noorte sportimisvõimaluste parandamisele ning kavatsen teha seda ka tulevikus," vastas Keskerakondlane Siret Kotka.

Kotka sõnul on ta pärit Lääne-Virumaalt ja on seal aidanud maakonnas kohalikel jalgpallipoistel varustust osta, sealhulgas palle ja vorme.

"Samuti olen noortemeeskondi aidanud transpordi tellimise ja korraldusega. Leian, et noortesport on Eestis selgelt alarahastatud ning saadikute kohus on aidata parandada enda kodupiirkonna sportimisvõimalusi," lisas Kotka.

 Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadik Rainer Vakra rõõmustas, et nii mahukas ühisrahastusprojekt lõppes edukalt.

"Spordimehena olen toetanud ja toetan sporti ka edaspidi. Aga viimased aastad olen Eesti Invaspordi Liidu presidendina pannud oma energia ja ressursid sellesse, et võimalikult paljud puudega inimesed saaksid sporti teha ja võita võistlustel medaleid," selgitas ta.

Kes soovisid keskuse rajamist toetada, said osta 10-, 50- ja 100-euroseid ruutmeetreid ehk toetamiseks piisanuks 10-eurosest panusest.

Riigikogulase palk on üle 3400 euro kuus, lisaks saavad nad kuus umbes 1000 euro eest kuluhüvitust.