Möödunud hooaja veetis Joel Lindpere kodumaal, kus tuli Nõmme Kaljuga kariakvõitjaks ja meistrivõistluste pronksile.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
21. jaanuar 2016, 01:46

Välisklubi otsiv Joel Lindpere lendas Enar Jäägeri juurde Oslo Valerengasse

11. jaanuaril Õhtulehele karjääri jätkumist kinnitanud rahvuskoondise poolkaitsja Joel Lindpere (34) lendas kolmapäeval Norrasse, kus treenib tänasest alates nädala jagu sealse kõrgliigaklubi Oslo Valerengaga. 

Möödunud hooajal Nõmme Kaljus pallinud Lindpere rääkis Norra portaalile itromso.no, et tema eest kostis peatreener Kjetil Rekdalile hea sõna koondisekaaslane Enar Jääger, kes siirdus Valerengasse mullu augustis.  

"Mängisin aastakese Eestis ja otsustasin vaadata, kas mul õnnestub end veel kuskil kõrgemalt tasemel proovile panna," sõnas Lindpere Norra meediale. "Ma ei taha Eestis jätkata, seega vaatame, mis saab." 

Norra kõrgliiga pole 106 korda Eesti koondise särgis palliplatsile sammunud Lindpere jaoks võõras koht. Aastatel 2007-09 mängis ta Tromsö särgis 75 meistriliiga kohtumist, mille jooksu lõi viis väravat. Aastal 2008 võitis eestlane Tromsöga Norra meistrivõistluste pronksi.

"Ma pole Tromsöga kontaktis olnud, kuid eeldan, et nad oleksid huvitatud minuga taaskohtumisest ja lubaksid mul nendega treenida, kui nendega ühendust võtaksin," ütles Lindpere. 

Ta lisas, et võib pärast Norras käiku ka USAsse põigata. Nimelt mängis poolkaitsja aastatel 2010-13 sealse tippliiga MLSi klubides New York Red Bulls ja Chicago Fire ning omab sest ajast suurriigis häid kontakte. "Võtan asja väga rahulikult ega kiirusta. Ajan end vormi ja vaatan, mis elu toob," ütles ta.