Aivar Kuusmaa koos Devin Brooksi ja William Artinoga. Foto: Arno Saar
Korvpall
30. jaanuar 2016, 20:25

Rapla alistas tulises kohtumises Valga-Valka, Pärnu oli parem noortest (4)

Lisaks päeva kesksele mängule BC Kalev/Cramo ja TÜ/Rocki vahel, mängiti laupäeval koduses korvpalli meistriliigas veel kaks mängu Raplas ja Pärnus. 

Rapla Spordihoones toimus ilmselt päeva kõige vihasem mäng, kus läksid vastamisi AVIS Rapla ja Valga-Valka/Maks&Moorits. Kohtumises sai Rapla poolt tehnilise vea kirja William Artino, Valga-Valka mängija Jurijs Aleksejevs sai kolmanda veerandi keskel ebasportliku vea Rapla mängumehe Martin Paasoja löömise eest ning visati mängust välja. 

Kohtumine oli väga tasavägine ja esimene poolaeg lõppes 45:43 Rapla juhtimisel. Teisel poolajal läks Rapla vaikselt eest ära ning suurim eduseis oli 14 punkti viimase neljandiku keskel. Valga võitles tagasi ja jõudis 36 sekundit enne lõppu kõigest viie silma kaugusele, kuid enamaks poldud suutelised. Mängu võitis Rapla 99:93. 

Üleplatsimees oli Devin Brooks, kes viskas Raplale 27 punkti ning lisaks jagas üheksa resultatiivset söötu. Valgale tõi Martins Berkis 22 silma. 

Suvepealinlased võõrustasid Audentese SG/Noortekoondist ning said kindla 76:57 võidu noorte üle. Mäng oli sisuliselt otsustatud juba esimese poolajaga, mille Pärnu võitis 42:22. Võitjate resultatiivseimad olid 12 punktiga Paulius Petrilevicius ja Joonas Järvelainen. Üleplatsimeheks osutus Audentese noor Kregor Hermet, kes tõi noortekoondisele 17 silma ja kaheksa lauapalli. 

Raplale oli tänane võit kümnes ning tabelis asutakse kolmandal kohal, Valga-Valka langes kaheksandaks kuue võiduga. Pärnu Sadam tõusis kuue võiduga kuuendaks ning Audentes püsib tabeli kõige madalamal astmel. 

Tabeliseis: 

1. BC Kalev/Cramo 22 võitu ja 0 kaotust 2. TÜ/Rock 18-4, 3. AVIS Rapla 10-9, 4. TLÜ/Kalev 9-8, 5. Rakvere Tarvas 7-9, 6. Pärnu Sadam 6-11, 7. TTÜ KK 6-13, 8. Valga-Valka/Maks&Moorits 6-14, 9. Audentese SG/Noortekoondis 0-18.