Rapla peatreener Aivar Kuusmaa.Foto: Arno Saar
Korvpall
1. veebruar 2016, 13:47

Rapla mänedžer Kuusmaa ja leegionäri vahel lahvatanud tülist: Artino tegutsemine oli väga otsene meeskonnale näkku sülitamine (3)

Laupäeval võitis Rapla AVIS koduses korvpalli meistriliigas 99:93 Valga-Valka/ Maks&Mooritsat, ent võidust pakkusid rohkem kõneainet kaks intsidenti: Valga mängumehe Juris Aleksejevsi eemaldamine ning Rapla peatreeneri Aivar Kuusmaa ja valitseva pronksiklubi mängija William Artino vahel lahvataunud sõnelus.

30aastane lätlane eemaldati teisel poolajal Martin Paasoja löömise tõttu. Video intsidendist:

 

Vaata episoodi 30.01 toimunud Avis Rapla ning BC Valga - Valka / Maks & Moorits meeskonna vahelisest mängust mis lõppes Jurijs Aleksejevsi mängust eemaldamisega. #RaplaKorvpall #AlexelaKML

Posted by Rapla korvpallimeeskond on Sunday, 31 January 2016

Kuusmaa ja Artino tüli lahvatas samuti teisel poolajal, kui ameeriklane teenis 8.10 enne lõpusireeni tehnilise vea, mis oli ühtlasi tema viiendaks määruste rikkumiseks. Kõigest hetk varem oli Artino teinud aga neljanda isikliku vea.

Tasavägises mängus ajas korvialuse jõu käitumine Kuusmaal mõistetavalt kopsu üle maksa ning Delfi väitel kostitas peatreener pallurit krõbedate sõnadega, millele Artino vastas f-tähega algavate sõnadega.

Millega Artino aga Kuusmaa pahameele ära teenis? "Iga mängija peaks teadma, mitu viga tal on ning kui pallur teeb viienda veana tehnilise, siis on see väga otsene meeskonnale näkku sülitamine. Pole ime, et treenerile ei meeldinud," ütles Rapla mänedžer Jaak Karp Õhtulehele.

Mehe sõnul on Kuusmaal ja Artinol olnud varemgi ütlemisi, kuid ei midagi erilist. Lisaks, sõnelusi tuleb ette igas meeskonnas.

Karp andis ka ise Artinole teada, mida juhtunust arvas. "Proovisin selgitada, kuidas ja millega ta treeneri reaktsiooni ära on teeninud. Et asi pole vaid ühes situatsioonis. Aga nagu arvata oli, siis on üleminek Euroopa korvpalli Artinole kui esimest aastat siin mängivale pallurile üsna keeruline olnud," ütles Karp.

Klubiametniku sõnul pole klubi praegu otsustanud, kas ja kuidas Artinot karistada. Peatreener Kuusmaa ei soovinud teemat Õhtulehele kommenteerida, sest 48aastane juhendaja ei taha sääraseid teemasid meedias lahata.