Raio PiirojaFoto: Laura Oks
Spordivaria
4. veebruar 2016, 13:02

Raio Piiroja saab presidendilt teenetemärgi (3)

President Toomas Hendrik Ilves tunnustab sel aastal teenetemärgiga 99 inimest, kelle hulgas on ka jalgpallur ning rahvuskoondise kapten Raio Piiroja. 

"Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele, demokraatiale, teadmistele, innovatsioonile," kirjutab otsuses president Ilves.

Raio Piiroja saab Valgetähe V klassi teenetemärgi. Piiroja on valitud viiel korral Eesti parimaks jalgpalluriks ning ta esindas rahvuskoondist 114. mängus. Tema koondise debüüt oli 21. novembril 1998. aastal Armeenia vastu ning lahkumismäng peeti eelmise aasta 31. märtsil Islandi vastu. Piiroja pallis seitse aasta Norras Fredrikstadi klubis, viis aastat FC Flora meeskonnas. 

Teistest spordiga tegelevatest inimestest saavad teenetemärgi veel vehklemisspordi edendaja ja vehklemistreener Tõnu-Peep Nurk, purjespordi edendaja ja ajaloolise puupaadi – folkboodi – flotilli taastamise üks eestvedaja Mikk Köösel ning spordipedagoog, õppejõud ja suusaspordi edendaja Kaarel Zilmer.