Sport TV
4. veebruar 2016, 21:59

ÕHTULEHE VIDEO | Sõudja Allar Raja Zika viirusest: naine küsis, et kuidas sa sinna Brasiiliasse lähed, seal on ju sääsed

On paratamatud faktid, et nii sõudjad kui sääsed vajavad eluks vett. See kooslus on mureallikaks nendele Eesti sportlastele, kes peavad võistlema Rio olümpiamängudel, kus hetkel vohamas Zika viirus, mida levitavad just tüütud verd imevad putukad.

"Eile just naine küsis, et kuidas sa Brasiiliasse lähed, seal on sääsed," tõdes eestlaste ühe suurima medalilootuse, paarisaerulise neljapaadi liige Allar Raja, et uudised haigusest on jõudnud ka ta lähedaste kõrvu.

"Ei ole veel sellesse teemasse piisavalt süvenenud, et kas tõesti on seal mingi konkreetne oht või on see pigem erand. Meil on kindlasti tiimis piisavalt palju isikuid, näiteks Muza Lepik ja Mihkel Mardna, kellega teemat arutada," teab Raja, et kellegi eluga Riosse riskeerima ei minda. "Ja rahvusvahelise sõudeliidu poolt tulevad ka kindlasti juhtnöörid, kui on ohtu kellegi tervisele."

Kuidas üldse sõudjal kuus kuud enne olümpiamängude algust kõhutunne on? "Kui mõtlema hakkad või kuskil jutuks tuleb, siis ikka tuleb närv sisse ja tunned, et kõhus veidi keerab," muigab Raja "Aga üldiselt läheb töötegemise tähe all see terve periood – ergomeeter, vee peal, rassid kangisaalis."

Täna aitas mees avada elamusspordikeskust Spot of Tallinn, kus tegi jalgrattaga küngasrajal sõites silmad ette mootorrattur Anastassia Kovalenkole. Kuidas sõudja koondise peatreeneri Matti Killingu ära rääkis, et ta olümpia-aastal šõuüritusel osaleda tohiks? "Eks rattasõit on meil üks osa hooaja ettevalmistusest," selgitas Raja, et sõudjad vajavad tugevaid jalalihaseid. "Ainukene tingimus oli, et saan siin enne teha ergomeetrit."