Denver Broncos - Carolina Panthers 24:10Foto: Reuters/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
8. veebruar 2016, 06:05

GALERII | Peyton Manning tegi NFLi ajalugu ja lõpetas karjääri(?) Super Bowli võiduga

Ööl vastu esmaspäeva mängiti USAs ameerika jalgpalli profiliiga NFL karikamängu Super Bowli. Carolina Panthersi 24:10 alistanud Denver Broncose mängujuht Peyton Manning murdis rekordeid, saades esimeseks palluriks, kes jõudnud karjääri jooksul 200 võiduni.

Tänavu oli Super Bowli juubel. Maailmajao parim jalgpallimeeskond* selgitati juba 50. korda ning esimeste minutite põhjal võis eeldada, et sünnipäeva tähistatakse vinge šõuga. Juba enne matši ennustati, et 39aastase Manningu (seni võitnud kolmest Super Bowlist ühe, 14-kordne tähtede mängu pallur) jaoks saab tänavune mäng olema karjääri viimaseks ning mängujuht viis esimeste minutitega Broncise ka kiirelt 3:0 juhtima.

Edasine kohtumine suurt juubelit aga ei väärinud. Ei Manning ega Panthersi mängujuht Cam Newton ei suutnud vastaseid domineerida ning matši võitja selgus kaitsjate lahingus. Seal jäi peale Denver: Broncose võidunumbriteks said 24:10.

Kuigi Super Bowli parimaks mängijaks valiti Brocnose kaitsja Von Miller, kes pani Newtoni "kotti" rohkem kui kahel korral, oli õhtu suurimaks staariks siiski Manning. Mängujuht tähistas võiduga suurt juubelit – temast sai ajaloo esimene jalgpallur, kes profikarjääri jooksul võitnud 200 mängu. Kuna passist vaatab Manningul vastu juba 39 eluaastat, kõlas enamike suult küsimus, kas karjääri teine Super Bowli võit jääb talle ka viimaseks mänguks NFLis?

Manningu esmane vastus oli lihtne: tal on hetkel teised prioriteedid! "Võtan aega mõtlemiseks – praegu tahan suudelda oma abikaasat ja lapsi ning õhtul tähistan võitu ohtra õllega," olid mängujuhi sõnad otse-eetris. Eeldatavasti annab mees oma karjääri lõpust teada järgnevatel päevadel ja ainus põhjus, miks ta ei maininud seda täna, on, et ta ei soovi röövida tähelepanu meeskonna Super Bowli võidult.

*Ameerika jalgpalli, mida mängitakse rohkem käe kui jalaga.