ETV saatejuht Kaidor Kahari jalgpallimeeskonna sümboolne koosseis.
Jalgpall
13. veebruar 2016, 08:02

ETV saatejuhi jalgpalli sümboolne koosseis on tõeline püssirohutünn – Zlatan, Värnik, Schumacher, McEnroe, Kuusmaa... (1)

Õhtuleht avaldab Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) ajakirja Jalka veebruarikuu numbris ilmunud artikli, kus ETV saatejuht Kaidor Kahar paneb kokku oma sümboolse vutimeeskonna.

Telesaatejuht Kaidor Kahari tiimi uurides jääb esimesena silma erakordne 5-1-4 asetus. Tuleb välja, et vahva vuntsikandja on oma koosseisu kokku seadnud vaid ühe eesmärgi nimel.

"Jalgpallianalüüs on muutunud niivõrd metoodiliseks ning kasutatakse erinevaid programme, et ideaalseid meeskondi kokku panna," alustab ta. "Mina selle kõigega võistlema ei hakka, ent proovin kokku panna kõige plahvatusohtlikuma tiimi, mille iga mäng oleks totaalne show."

Väravavaht Oliver Kahn | Väga energiline ja emotsionaalne väravavaht. Kahtlemata oli ta omaaegse Saksamaa koondise hing, kolm korda valiti ka maailma parimaks väravavahiks. Autoriteet võib endale rohkem lubada kui teised.

Vasakkaitsja Andrus Värnik | Andrus Värniku neljas katse Helsingi MMil tõstis mehe spordimaailma kõrgeimasse tippu. Küll korraks, aga siiski. Kas me mõistame hukka bände, kes on teinud vaid ühe geniaalse hiti? Andrus Värnik on Võrumaa 1995. aasta jalgpallimeister! Tema plahvatusohtlikkus ja energia asetavad ta kindlalt minu tiimi.

Keskkaitsja Pepe | Täiesti segane mees, eriti kui vaadata videoid, kus on reas tema kõige jõhkramad võtted. Paneb imestama, et teda üldse väljakule lubatakse. Tegelikult ma toorutsemist ei hinda, ent mõningate mööndustega pääseb ta platsile.

Keskkaitsja John McEnroe | Ta on oma õiglusejanuga ennast spordiajalukku kirjutanud. Just sellise kirega tulebki kõike teha, mõni suudab end lihtsalt rohkem kontrollida, mõni vähem. Ma arvan, et pärast Johni raevupurskeid hakkasin vähemalt mina tennise vastu rohkem huvi tundma.

Keskkaitsja Raio Piiroja | Raio Piiroja on minu arvates meie kõigi aegade hingestatuim mängija. Mängutahe ning emotsionaalsus on vaid mõned teda kirjeldavad omadused.

Paremkaitsja Aivar Kuusmaa | Oli mängijana riskialdis. Ilmselt tema kolmeste tabavusprotsenti vaadates ta ka omajagu ebaõnnestus, kuid meie mäletame nüüd aastaid hiljem vaid neid hetki, kus kogu vastutus oli tema õlgadel ja see õigustas ennast. Värvikas, ülbe, eneseteadlik – just selle pärast hakkasin ma korvpalli armastama.

Poolkaitsja Gennaro Gattuso | Robustne, kõva tööloom ning agressiivne mängumees. Koos Pirloga pandi alus Itaalia MM-tiitlile. Paraku on Gennaro Gattuso oma temperamentsuse tõttu sattunud ka pahandustesse, kuid seda ei mäleta praegu enam keegi.

Vasakründaja Zlatan Ibrahimovic | Zlatan on suurepärane ja silmapaistev jalgpallur, kes hirmutab kõike ja kõiki, mis talle ei meeldi.

Ründaja Luis Suarez | Mees, keda tuntakse tema hammaste järgi. Annab kindlasti mängule vürtsi. Huvitav, kui kaua läheb aega, et see hammustamise lugu ära unustatakse ja keskendutakse sellele, et tegemist on silmapaistva jalgpalluriga?

Ründaja Diego Costa | See mees on oma temperamendi poolest tuntud. On saanud palju erinevaid karistusi ja mängukeelde. Lähedased ütlevad, et ta mängustiil pole sellest ajast, mil isa ta palli mängima õpetas, palju muutunud. Võidujanu ja eesmärgikindlus – kas saaks seda ühele inimesele halvaks panna?

Paremründaja Michael Schumacher | On hetkel rivist väljas, kuid tema legend elab edasi. Oli võitleja, kes tegi oma agressiivsuse ja kohati isegi jultumusega teed F1 kõige kõrgemasse tippu. Usun, et tema stiili on võimalik üle kanda ka jalgpalliväljakule. Vaadake neid vanu sõite ja vaadake neid arveteõiendamisi konkurentidega.