Sergei Pareiko lõpetas karjääri mullu 17. novembril, kui kaitses Eesti koondise väravat mängus St Kitts ja Nevise vastu. Tänasest alustas endine väravavaht tööd FC Levadia spordidirektorina.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
10. veebruar 2016, 13:09

Levadia värske spordidirektor Sergei Pareiko: oskan ja tahan aidata mängijatel kõrgeid sihte saavutada (1)

Üheksakordne Eesti jalgpallimeister Tallinna FC Levadia teatas täna, et spordidirektorina asub tööle endine klubi ja Eesti koondise väravavaht Sergei Pareiko.

Seega kestis novembris karjääri lõpetanud Pareiko eemalolek tippjalgpallist kirjade järgi vaid paar kuud, sisuliselt seda aga polnudki. "FC Levadia omanik Viktor Levada uuris esimest korda oktoobris, mida ma edasi kavatsen teha ja kuidas saaksin klubiga seotuks jääda. Nüüd jõudsime vormistamiseni. Tore on olla tagasi Levadias ja saan nüüd jalgpalli teisest nurgast jälgida ja mõjutada," sõnas Pareiko Õhtulehele.

Levadia teatas, et Pareiko hoolitseb edaspidi esindus- ja duubelmeeskonna komplekteerimise, mängijate karjääri planeerimise, nõustamise ja mentorluse eest. Just sellest viimases töölõigust räägib Pareiko ise kõige kirglikumalt. "Lähipäevadel istun tegevjuhi Sergei Hohlov-Simsoniga maha ja paneme täpsed piirid paika, kes millega tegeleb.

Aga kindlasti näen enda rollina mängijate, eriti nooremate elus juhendamist. Soovin nendega maha istuda, silmast silma vestelda ja saada aru plaanidest. Ma ei taha sekkuda mängijate eraellu, aga oskan öelda, mida tuleb silmas pidada ja millest hoiduda, kui tahta jalgpallis kõrgeid sihte saavutada. Treeneritel on niikuinii palju tegemist mängulise poolega, mina saan anda nõu kõige selle kohta, mis jääb platsilt eemale.

Levadia duubelmeeskonna mängijad peavad aru saama, et uks esindusrivistusse pole kinni, aga sinna jõudmiseks tuleb teha tööd. Ja ma ei pea silmas ainult trenni. Jalgpallis millegi saavutamiseks peavad elus asjad paigas olema. Raha on vaja teenida, aga omast kogemusest tean, et jalgpallis pole see kerge. Mina vastutan Levadias, et mängijatel oleks pisiprobleemide puhul olemas tugi."

FC Levadia võitis mullu Eesti meistrivõistlustel hõbemedali. Tiitli pälvinud Florale kaotati kaheksa punktiga. Algava hooaja eel on meeskonnast lahkunud koosseisu jagu põhitegijaid (Artjom Artjunin, Omar Elhussieny, Tarmo Kink, Dmitri Kruglov, Juuso Laitinen, Artjom Rahmanov, Taavi Rähn, Kaimar Saag, Igor Subbotin, Ingemar Teever) ning kolm ja pool nädalat enne hooaja avamängu on õhus mitmeid küsimärke (kas Siim Luts ja/või Artur Pikk lahkub, kas Igor Morozov liitub?).

Põhjalikud vangerdused on tehtud ka ülejäänud personalis. Detsembris alustas tegevjuhina tööd varemgi sama ametit pidanud Hohlov-Simson ning senine tegevjuht Theimo Tülp liikus jalgpallikooli direktoriks. Vahetus ka Levadia treeneritetiim – Marko Kristali ja Indrek Zelinski asemel juhendavad esindusmeeskonda Sergei Ratnikov ja Urmas Hepner.