THW Kieli paremsisemine Dener Jaanimaa.Foto: THW Kiel
Käsipall
11. veebruar 2016, 16:38

Dener Jaanimaa: tohutu kvaliteet, kõik kaaslased on superstaarid! (1)

Eesti käsipallikoondislase Dener Jaanimaa karjäär kolmekordses Euroopa meisterklubis THW Kiel algas võidukalt – kolmapäeva õhtul alistati Saksamaa kõrgliigas 31:26 VfL Gummersbach.

29. jaanuaril Euroopa võimsaima käsipalliklubiga hooaja lõpuni kestva lepingu teeninud Jaanimaa jäi vahetuspingile, sest vasakukäelise viskaja ehk paremsisemise kohal müttas algusest lõpuni 31aastane Serbia koondislane Marko Vujin.

Ohtu, et samamoodi läheb ka järgmistes mängudes, Jaanimaa kuigi suureks ei pea. "Trennid on välja tulnud hästi, saan hakkama küll. Ausalt öeldes ei ole ma kurb, kui platsile ei saa, ainuüksi meeskonda kuulumine on puhas rõõm. Aga arvan, et mingid minutid ikka kätte saan. Mängime ju lisaks Bundesligale ka Meistrite liigat ehk nädalas on kaks matši ning kui Vujin jõuab need kõik üksi läbi joosta, siis müts maha. Aga eks igaühel ole halvad päevad kah ja kõik saavad võimaluse," sõnas Jaanimaa.

Hooaja esimese poole kuulus Jaanimaa Hamburgi meeskonda, kes asus tabelis neljandal kohal, kui jaanuari keskel pankroti tõttu laiali saadeti. Kiel on hetkel Bundesligas teine ehk vaid kaks pügalat kõrgemal, aga tasemevahe on Jaanimaa sõnul palju suurem.

"Kvaliteet võistkonnas on tohutu, sisuliselt kõik kaaslased on superstaarid. Kui Hamburgis pidime panema väga palju rõhku distsipliinile ja võitmiseks väga võistkondlikult mängima, siis Kielis on paar sellist meest, kes võivad kohtumise üksinda ära otsustada. Muidugi on meil taktikaline plaan paigas, aga individuaalsed oskused on meestel superhead. Naeratus tuleb näole, kui vaatad neid mängimas!"

Omaette ooper on 10 250 pealtvaatajat mahutav Kieli kodusaal, kus Jaanimaa oli enne kolmapäeva mänginud kaks korda. "See on käsipallitempel – ükskõik, kas vastas on tabeli viimane või liider, aga saal on välja müüdud. Väga võimas!"

Kiel peab järgmise mängu pühapäeval, kui Meistrite liigas kohtutakse võõrsil neist Bundesligas koha võrra tagapool ehk kolmandal positsioonil paikneva Flensburgiga.