Ksenija Balta Foto: STANISLAV MOSHKOV
Spordiblogi
15. veebruar 2016, 06:00

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Epeenaiste ja Ermitsa head tulemused, pahur ilmataat ning Balta võistlus

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame uuele nädalale otsa ühe ennustuse abil. Meie 15. veebruari valik:

Läinud nädala pluss | Eesti spordis oli edukas nädalavahetus: epeevehklemise naiskond koosseisus Irina Embrich, Erika Kirpu, Julia Beljajeva ja Kristina Kuusk kindlustas Buenos Airese MK-etapil olümpiakoha ning Embrich tuli samas kohas toimunud individuaalvõistlusel teiseks. Laskesuusataja Kalev Ermits (pildil) tegi USAs MK-etapil senise karjääri parimad tulemused, mis kulmineerusid 11. kohaga jälitussõidus.

Kalev Ermits Foto: Stanislav Moshkov

Läinud nädala miinus | Vene ajal öeldi, et riigil on viis vaenlast: neli aastaaega ja kapitalism. Eesti talisportlaste vaenlaseks on saanud ilmataat, kelle vingerpusside tõttu jäävad ära olulised võistlused – Tartu maraton, Eesti suusahüpete meistrivõistlused ja mitme teised mõõduvõtmised. Kui meie talispordi tase on niigi kehvake, siis võistluste ärajäämine või edasilükkamine kaugemasse tulevikku kindlasti kasuks ei tule.

35 % on tõenäosus, et Ksenija Balta täidab kolmapäeval Stockholmis kaugushüppes sise-MMi normi 6.75. Tänavusel avavõistlusel sai ta kirja 6.70. Tugevas konkurentsis ja tehniliselt õnnestunud hüpete korral on hooaja tippmargi parandamine kindlasti võimalik.

Foto: Ksenija Balta (Anni Õnneleid)