korvpallFoto: Arno Saar
Korvpall
16. veebruar 2016, 18:12

Panustamisskandaali mässitud korvpallikohtunik sai kaheaastase keelu (2)

Eesti korvpalliliidu (EKL) juhatus arutas täna kohtunik Rain Rannametsa hasartmängujuhtumit ning määras arbiitrile kaheaastase võistluskeelu. Alaliidu Aukohtus menetluses olnud asi päädis seega juhatuse samaväärse otsusega.

Juhtum käsitleb möödunud aasta sündmusi, kus sai teatavaks, et Eesti kõrgeimal tasemel kohtunikuna tegutsev Rain Rannamets oli teinud kihlveoportaalis panuseid korvpallimängudele, sealhulgas sellisele, mida ta ka ise vilistas.

EKL Aukohus määras karistuseks Rain Rannametsale ametliku noomituse ja korvpallikohtuniku litsentsi peatamise kaheks aastaks ehk kuni 2017. aasta lõpuni.

EKL Aukohus lähtus menetlusel Eesti Korvpalliliidu Eetikakoodeksist, mis oli kinnitatud EKL üldkogul 21.12.2010. EKL Eetikakoodeksi punkt 1.1.2 sätestab, et liikmetel on keelatud oma tegevuses kasutada ebaausaid võtteid või sooritada ebaseaduslikke toiminguid HasMS alusel, kus on selgelt kirjas, et isikul, kes võib mõjutada oma tegevusega ennustatud sündmuse toimumist või sündmuse tulemust on keelatud panustada totodes.