Nii nad lõpetasid: tagapool lõpujoone ületanud Eric Frenzel (vasakul) rõõmustab, esimesena tulnud Jarl Magnus Riiber juba teab, et diskvalifitseeritakse.Foto: Reuters / Scanpix
Talisport
19. veebruar 2016, 20:08

Kahevõistluse MK-etapi võitnud norralane diskvalifitseeriti (1)

Lahtis peetud suusakahevõistluse MK-etapi võitis sakslane Eric Frenzel, ehkki lõpujoone ületas esimesena norralane Jarl Magnus Riiber.

Nii Riiber kui ka Frenzel tegid päeva pikimad hüpped 127,5 meetrit, kuid sakslasel olid kehvemad stiitlipunktid, norralane startis ka ühe astme võrra madamalt poomilt ja sai lisa tuulepunktidest. Nõnda edestas ta suusarajale minnes kaasmaalast Haavard Klemetseni 28 ja Frenzelit 42 sekundiga.

Paraku diskvalifitseeriti Riiber vale võistlusraja kasutamise tõttu staadionialal. Frenzelile järgnesid jaapanlane Akito Watabe (+1,7 sek) ja norralane Jan Schmid (+32,2). Frenzel (1011 p) ja Watabe (844) juhivad ka sarja kokkuvõttes.

Eesti kahevõistlejaid stardis polnud. Küll oli suusahüppaja Martti Nõmme, kes lendas suurel mäel 81 meetrit ning oli kvalifikatsioonis eelviimane. Põhivõistluse esikolmikusse jõudsid austerlane Michael Hayböck (265,4 p), norralane Daniel Andre Tande (263,0) ja sakslane Severin Freund (259,5).