Guus HiddinkFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
20. veebruar 2016, 10:11

Chelsea peatreener: meie ja Euroopa eliidi vahe on suur

Detsembris ajutiselt Chelsea tüüri juurde tulnud hollandlane Guus Hiddink sõnas, et tema mantlipärijal seisab ees ilmatu ülesanne viia valitsev Inglismaa meister tagasi Euroopa eliiti.

"See pole kerge töökoht," lausus Hiddink pressikonverentsil. "Ma ei taha laskuda detailidesse, aga peatreener peab tiimi tugevusi ja nõrkusi hästi analüüsima ning tulemusi komplekteerimisel arvestama, et uueks hooajaks ehitada tugevam sats."

Chelsea võitis küll mullu Premier League'i, kuid hoiab praegu liigatabelis 12. kohta, esinelik jääb neist 14 punkti kaugusele. See tähendab, et koduliiga kaudu nad Meistrite liigasse tõenäoliselt ei kvalifitseeru. Seega on Chelsea ainus võimalus tulevalgi hooajal Euroopa eliitsarjas mängida see võita. Ent esmalt peavad inglased jagu saama PSGst, kellele kaheksandikfinaali avamäng Pariisis 1:2 kaotati.

Hiddiniku arvates on Chelsea ja Euroopa tippklubide, nagu Barcelona, Müncheni Bayern ja PSG, tasemevahe suur. "Barcelona ja Bayerni suguste klubide potentsiaal on meeletu," ütles Hiddink.

"Tõtt-öelda on ka PSG väga tugev. Mitte ainult põhikoosseis, vaid neil on 15-17 suurepärast mängijat," kiitis kogenud hollandlane oma vastast.

"Meil oli mõned noorukid PSG vastu pingil. Ma ei karda neid mängu tuua, aga tiheda mängugraafiku juures on vaja ka väga kogenud pinki."

Kes Chelsea juhtohjad suvel Hiddinkult üle võtab, on praegu lahtine.