Uus FIFA president Gianni InfantinoFoto: FABRICE COFFRINI
Jalgpall
26. veebruar 2016, 21:29

Lisatud video ja kommentaar

FIFA valis endale uue presidendi (2)

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) valis täna endale uueks presidendiks Gianni Infantino. 

Šveitsi linnas Zürichis toimunud FIFA kongressil kulus presidendi selgitamiseks kaks vooru. Esimeses voorus pidi kandidaat valimiste võitmiseks saama kaks kolmandikku ehk 138 häält 207st, kuid ükski neljast ei suutnud nii palju koguda. 

Teises voorus pidi kandidaat saama vähemalt 104 häält. Infantino ületas miinimumpiiri 11 häälega, kogudes 115 saadiku toetuse. Bahreini šeiki Salman bin Ebrahim AL Khalifa poolt hääletas 88 ning Jordaania printsi Ali Bin Al Husseini poolt 4 saadikut. 

Pärast presidendiks valimist lubas Infantino, et ta taastab FIFA maine. "Ma olen oma teekonnal kohtunud inimestega, kes elavad jalgpalli nimel, kes armastavad jalgpalli ja mängivad seda iga päev. Samuti ka paljude inimestega, kes väärivad, et FIFAt hinnatakse jälle uuesti väga kõrgelt. Me taastame FIFA maine." 

 
"WE WILL RESTORE THE IMAGE OF FIFA."

The new FIFA President Gianni Infantino makes a pledge to the world of football, moments after his election.

Posted by FIFA on Friday, 26 February 2016

Infantino lisas: "Mul on hetkel väga palju emotsioone nii et kõige pealt pean ma maha rahunema. Ma ilmselt veel ei mõista, mis täna juhtus. Ma vajan natukene aega puhkamiseks ning siis hakkan tööle FIFA maine päästmise nimel."

Vastse presidendi ametiaeg kestab kuni 2019. aasta maikuuni.